SLUIT MENU

Rondetafeldiscussie ‘De zzp’er bestaat wel’

Veel politieke discussies over zelfstandigen zijn gebaseerd op aannames. Daarom presenteerden ZiPconomy, HeadFirst Group en ONL voor Ondernemers het rapport ‘De zzp’er bestaat wél. Feiten over zelfstandigen zonder personeel’. In een rondetafeldiscussie ging Frits Huffnagel daarover in gesprek met Irene van Hest van FNV Zelfstandigen, Ronald Dekker van TNO, Han Kolff van HeadFirst, Hans Biesheuvel van ONL en Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy.

‘De zzp’er bestaat niet’ is een cliché dat de afgelopen jaren regelmatig terugkomt in het politiek-maatschappelijk debat. Voor een deel is dat waar. Het geeft aan dat de totale groep van meer dan één miljoen zelfstandigen zonder personeel zeer divers is. Dat maakt beleid ontwikkelen lastig.

Over die zzp’er bestaan allerlei aannames. Die vinden soms snel hun weg naar de politiek. Om tot toekomstbestendig en uitvoerbaar beleid te komen zijn feiten en cijfers cruciaal. Daarom zetten ONL voor ondernemers, HeadFirst en ZiPconomy een aantal feiten en cijfers over zelfstandigen op een rij. Die verzamelden ze in het rapport ‘De zzp’er bestaat wel’.

Wat zeggen de feiten en cijfers uit dat rapport over de zelfstandigen? Hugo-Jan Ruts presenteerde de belangrijkste inzichten.

En wat zouden die kunnen of moeten betekenen voor het regeerakkoord en het beleid van een nieuw kabinet? In een rondetafel ging Frits Huffnagel daarover in gesprek met Irene van Hest van FNV Zelfstandigen, Ronald Dekker van TNO, Han Kolff van HeadFirst, Hans Biesheuvel van ONL en Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy.

 


Bekijk de rondetafel terug op:


De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie