"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ABU meldt verder herstel uren en omzet uitzendbranche

In oktober (periode 5 oktober – 1 november) daalde het aantal uitzenduren met 7%. De omzet die de uitzendbranche maakte daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt brancheorganisatie ABU.

De cijfers laten een versnelling in het herstel in de branche zien, met name qua omzet. In een periode eerder lang het omzet cijfer nog op -7%. In mei werd bijna 20% minder omgezet ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder. In de industriële sector steeg de omzet in oktober ten opzichte van oktober 2019.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 7% en de omzet daalde met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 4% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 28% en de omzet daalde met 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie