"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Toch geen ‘coronaverklaring’ nodig voor aanvraag uitstel belastingen

Procedure voor aanvraag uitstel belastingen eenvoudiger.

De Belastingdienst gaat direct en zonder aanvullende voorwaarden drie maanden uitstel van betaling van onder meer inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw geven. Een bedrijf, dus ook zzp’ers, moet zo’n uitstel wel aanvragen.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft nu besloten dat voor die aanvraag geen aanvullende verklaring van een accountant nodig is, om aan te kunnen tonen dat uitstel vanwege de coronacrisis nodig is. Het uitstel kan nu dus ook zonder zo’n verklaring worden aangevraagd.  De staatssecretaris doet deze stap na een oproep vanuit de Kamer om de bureaucratie rond het uitstellen van belastingen tot een minimum te beperken.

Meer informatie over deze uitstelregeling en hoe die uitstel aangevraagd kan worden staat op deze pagina van de Belastingdienst.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie