"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

WEC en SIA lanceren Europese arbeidsmarkt barometer

Nieuwe tool geeft inzicht in dynamiek Europese arbeids- en flexmarkt.

Onderzoeks- en adviesbureau Staffing Industry Analysts (SIA) en de World Employment Confederation (WEC), de wereldwijde brancheorganisatie van de bemiddelingsbureaus, lanceren de European Employment Barometer, een interactieve tool die inzicht geeft in een aantal arbeidsmarkt indicatoren in 33 landen.

Met de barometer kan de data met behulp van verschillende filters ontsloten worden en zo inzicht verkregen worden over de trends in de arbeidsmarkt en de positie van de bemiddelingsbureaus daarin.

De real-time data is afkomstig van Eurostat, aangevuld met informatie van de verschillende brancheorganisaties per land. Waaronder Nederlandse cijfers van de ABU.  Historische data gaan terug tot het tweede kwartaal van 2016.

“We zijn trots dat we deze unieke data zo kunnen delen” zegt  John Nurthen, Executive Director of Global Research at SIA. “De data is van onschatbare waarde voor wie op de hoogte wil blijven van arbeidsmarkt trends in Europa, en in het bijzonder de relatie met vormen van tijdelijke arbeid.” Met de data wordt ook de correlatie duidelijk tussen verschillende economische factoren en de relatie met uitzendwerk. Volgens Dennis Pennel, Managing Director of the World Employment Confederation, kan de tool helpen om de onderliggende krachten achter de flexmarkt te begrijpen.

De tool is hier te vinden.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie