"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Branchevereniging voor detacheerders VvDN maakt vliegende start

Oprichting branchevereniging voor detacheerders is een feit. Roep om wettelijke en breed gedragen erkenning van detacheerder als dienstverlener en als werkgever.

“Wie had dat gedacht. Een paar jaar geleden waren we als concurrenten vooral bezig de onderlinge verschillen duidelijk te maken. Nu zijn we bij elkaar om de wereld duidelijk te maken dat detachering misschien wel de meest duurzame vorm van werkgeverschap is.” Zo opende een zichtbaar trotse voorzitter Maikel Pals de openingsvergadering van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). “We investeren twee keer zoveel als andere bedrijven in de employability van onze medewerkers. Daarmee zijn we een prachtige oplossing van de ingewikkelde zoektocht naar de balans tussen flexibiliteit en zekerheid en tevens een belangrijk instrument voor de toekomst.”

VvDN voorzitter Maikel Pals heft het glas bij oprichtingsvergadering

 

De VvDN streeft er naar de aangesloten detacheringsorganisaties en detachering goed op de kaart te zetten. Duidelijk maken dat detachering iets heel anders is dan uitzenden staat hoog op de agenda van de VvDN. “Hoe kan het zijn dat onze dienstverlening gekoppeld is aan de verkeerde wetgeving” aldus Pals. “In de discussies over de arbeidsmarkt moeten we het dienstverleningsmodel van bedrijven loskoppelen van het werkgeverschap. De discussie zou moeten gaan over welke kwaliteit en zekerheid je binnen de diverse vormen van werkgeverschap kunt en moet bieden, ongeacht het bedrijfsmodel.”

De detacheringsbranche speelt hierbij een cruciale rol op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar liefst 1,6% van de Nederlandse beroepsbevolking is werkzaam als gedetacheerde.

Lees ook: Detacheringsmarkt goed voor 6,2 miljard omzet

De Vereniging van Detacheerders Nederland maakt zich dan ook hard voor een duidelijk profiel van detacheerders, een stevige (wettelijke) basis voor detachering als werkgevers- en dienstverleningsvorm en een gezamenlijke verankering van de rol van detacheerders als excellente werkgever voor professionals. Pals: “Samen staan we sterk voor deze groep werkgevers die de steeds schaarser wordende specialisten helpt in hun ontwikkeling én ze op een efficiënte manier inzet in het Nederlandse bedrijfsleven.” De VvDN kent nu 30 leden en verwacht snel door te groeien.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts