"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Flexbranche specialist Rob de Laat en Iris Corporate Finance bundelen krachten

“De samenwerking maakt dat we nog meer kunnen betekenen voor DGA’s en investeerders in de flexbranche”

IRIS Corporate Finance uit Capelle aan den IJssel, een boutique M&A kantoor, breidt haar organisatie uit met Rob de Laat, die toetreedt als Associate Partner. De Laat is ondernemer en investeerder in de flexbranche van het eerste uur. Hij heeft eind 2018 samen met IRIS CF zijn bedrijf Staffing Management Services verkocht en neemt vandaag ook afscheid als voorzitter van de brancheorganisatie Bovib. De Laat heeft in depth branche kennis en netwerk en ruime ervaring met exit strategieën.

Rob de Laat

Rob de Laat (1966) is sinds 1989 actief in de flexbranche. Na o.a. werkzaam geweest te zijn voor Shell en AMRO Bank is hij gestart bij de Rijnhaave groep. Vanuit de directie was hij daar betrokken bij de verkoop aan British Telecom.

In 1997 richtte hij Flex Group Nederland op dat in 2006 is verkocht aan het beursfonds DPA. In 2008 heeft hij MSP onderneming Staffing MS opgericht en in 2018 samen met IRIS CF verkocht aan HeadFirst Source Group. Voorts heeft De Laat In 2009 een doorstart gefinancierd van particuliere thuiszorgorganisatie Evita Zorg en zijn meerderheidsbelang in 2016 verkocht aan het management. Daarnaast is De Laat actief als investeerder in groeibedrijven in de flexbranche en co-auteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid.

Met het toetreden van De Laat tot het partner team verstevigt IRIS Corporate Finance haar positie als specialist in de flexbranche.

Unieke ervaring

Tobias Taminiau van IRIS Corporate Finance over de toetreding van De Laat: “De afgelopen jaren is IRIS CF sterk gegroeid. Nu is het tijd om meer focus aan te brengen. Wij hadden al een mooi trackrecord qua transacties in flexbranche. De samenwerking met Rob maakt dat we een nog meer kunnen betekenen voor DGA’s en investeerders in de flexbranche bij o.a. exit strategieën. Rob heeft als ondernemer en investeerder unieke ervaring met een diversiteit aan succesvol afgeronde transacties. IRIS CF kijkt ernaar uit om met Rob de Laat haar vleugels verder uit te kunnen slaan in de flexbranche.”

Sparren

Rob de Laat: ”Als ondernemer/entrepreneur ben je vooral gericht op het succesvol starten en laten groeien van je bedrijf. Daar heb je verstand van. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om te kunnen sparren met iemand die jouw belang en positie begrijpt. Ook als je nadenkt over exit. Het is lastig om dit te verkennen met je directe omgeving. Je aandeelhouders, accountant en achterban zijn hier niet altijd de meest geschikte partijen voor. Zij hebben namelijk zelf ook een belang, dat niet per se gelijk opgaat met jouw belang als ondernemer. In die fase is het misschien nog te vroeg om contact te zoeken met een M&A partij. Vanuit mijn ervaring als ondernemer en investeerder in de flexbranche kan ik samen met IRIS CF met name DGA’s inzicht geven en ondersteunen bij het maken van de beste volgende stap. Strategisch en uitvoerend.”

Het team van IRIS Corporate Finance bestaat inmiddels uit elf professionals. In 2018 heeft IRIS Corporate Finance een twintigtal succesvolle transacties gerealiseerd. Managing partner Duncan Eduard is in 2017 uitgeroepen tot overname adviseur van het jaar.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie