"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Succesvolle bijeenkomst voor ondernemende vluchtelingen

“Goed om zoveel ambitieuze ondernemers te zien die in Nederland succesvol willen zijn. Door deze bijeenkomst hebben we ze weer een stapje verder geholpen’’ aldus Margreet Drijvers over een PZO bijeenkomst.

Op 4 mei organiseerden Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), MigrantINC en HarveyBloom een voorlichtingsbijeenkomst voor ondernemende statushouders in de Malietoren in Den Haag. Vaak blijkt dat statushouders die een onderneming in Nederland willen beginnen moeite hebben met het doorgronden en begrijpen van het complexe Nederlandse systeem van wet- en regelgeving.

De bijeenkomst is druk bezocht. Een van de aanwezigen was Irene, een ondernemer die een nieuw bedrijf in kinderkleding wil starten. Zij benadrukt: “Als ondernemer moet je iets niet laten omdat de regels moeilijk zijn. Als ondernemer loop je risico en moet je gewoon doorzetten.”

Wijswijs in Nederland

Tijdens de voorlichting werden ondernemende statushouders wegwijs gemaakt in het Nederlandse systeem. Zo kwamen onderwerpen als BTW, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het afdragen van inkomstenbelasting uitgebreid aan bod. De voorlichting werd gegeven in het Nederlands en deels vertaald in het Arabisch. Bovendien waren er twee accountants aanwezig waar men vragen aan kon stellen. Margreet Drijvers, directeur PZO: “Goed om zoveel ambitieuze ondernemers te zien die in Nederland succesvol willen zijn. Door deze bijeenkomst hebben we ze weer een stapje verder geholpen.’’

Met deze eerste voorlichtingssessie willen PZO en partners meer vluchtelingen naar economische zelfstandigheid helpen en zorgen dat mensen sneller met succes geworteld raken in onze samenleving. Juist buitenlandse ondernemers brengen vaak nieuwe inzichten of nieuwe concepten die ons land en onze economie verder verrijken. Deze sessie past in het beleid van het kabinet en ondernemersverenigingen om meer in te zetten op het aan werk helpen van vluchtelingen en het begeleiden van meer vluchtelingen naar het ondernemerschap.

 

PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen. Bekijk alle berichten van PZO