"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
geïntegreerd personeelsbeleid

6 maart: Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt. Het hoe, wat en waarom van de AVG voor HR

“Het doel van dit debat is de zin en onzin van deze wet van elkaar onderscheiden”

In samenwerking met BNR organiseert Brainnet op 6 maart het Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt. ‘Het doel van dit debat is de zin en onzin van deze wet van elkaar onderscheiden. Nu de complete line-up van het debat bekend is, weet ik zeker dat er veel meer duidelijk zal worden over wat organisaties te doen staat als het gaat om gegevensverwerking en dataopslag van medewerkers en externe professionals’, aldus directeur Brainnet Anne Meint Bouma.

‘Bij elke nieuwe wet die op de ene of andere manier de arbeidsmarkt raakt, gaan wij na wat de wet precies inhoudt en wat het betekent, met name als het gaat om het werven, selecteren en inhuren van professionals’, aldus Bouma.

‘We zijn ontzettend enthousiast over de interesse voor dit debat. Dit uit zich in een grote stroom aanmeldingen van HR verantwoordelijken vanuit allerlei sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg, cultuur, automotive, overheidsinstanties en de financiële sector. Kennelijk is er behoefte aan duidelijkheid over dit onderwerp. Het debat is bedoeld voor directies en HR verantwoordelijken van grote corporates, legal en HR deskundigen. Het belooft een mooi en zeer inhoudelijk debat te worden. De datum voor inschrijving is nog niet gesloten, aanmelden kan nog een paar dagen.’

Sprekers

Definitieve line-up Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt 6 maart BNR i.s.m. Brainnet

  • Aleid Wolfsen. Hij is sinds 2016 voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens;
  • Jeroen Terstegge is voorzitter van de Commissie Privacy van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland;
  • Kathalijne Buitenweg, woordvoerder privacy van GroenLinks in de Tweede Kamer;
  • Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland;
  • Yvette van Gemerden is partner binnen de Legal Services-praktijk van PwC en expert privacyrecht;
  • Jaap-Henk Hoekman, wetenschappelijk directeur van het Privacy & IdentityLab;
  • Floris van den Dool geeft leiding aan de afdeling Information Security van Accenture in Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

 

Het debat bijwonen?

Aanmelden kan nog. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie en aanmelden

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie