"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nederlandse zelfstandige slechter voorbereid op pensioen dan collega’s in buitenland

Nederlandse zelfstandigen hebben hun financiële plannen voor hun pensioen minder goed op orde dan vergelijkbare zelfstandigen in het buitenland. Dat concludeert Aegon na onderzoek onder 1500 zzp’ers in 15 landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Nederlandse zelfstandigen hebben hun financiële plannen voor hun pensioen minder goed op orde dan vergelijkbare zelfstandigen in het buitenland. Dat concludeert Aegon na onderzoek onder 1500 zzp’ers in 15 landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Van de Nederlandse zelfstandigen zegt 55% een pensioenplan te hebben, terwijl maar 8% dit op schrift heeft vastgelegd. Internationaal liggen deze percentages op 50% en 13%. Aegon zette hun bevindingen in dit tooltje op een rij.

Van de zzp’ers zegt 34% wel geld opzij te zetten, maar geen verplichtingen aan te willen gaan. In Nederland heeft slechts 28% van de zzp’ers een alternatief bedacht. Het gemiddelde van de vergeleken landen is 38%.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie