De vier finalisten Interim Challenge 2017 bekend

Hoe weet je of een interim manager echt goed is in zijn vak? Of hij niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook de competentie om mensen mee te nemen in een grote verandering? BLMC schreef hiervoor de Interim Challenge 2017 uit.

Niek, Kjeld, Klaas en Hans. Dit zijn, in alfabetische volgorde, de vier finalisten van de Interim Challenge 2017. Op 10 januari strijden ze tijdens het congres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’ om de titel Supply Chain Interim Manager 2017. ‘Persoonlijkheid is daarbij net zo belangrijk als vakkennis,’ aldus directeur Michel van Buren van BLMC, dat de Interim Challenge organiseert.

Hoe weet je of een interim manager echt goed is in zijn vak? Of hij niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook de competentie om mensen mee te nemen in een grote verandering? BLMC schreef hiervoor de Interim Challenge 2017 uit. De deelnemers werkten een complexe case uit, rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group. De interim managers die dat het beste deden, zijn op 6 en 7 december onderworpen aan een kritisch interview.

De finalisten

De finalisten zijn, in alfabetische volgorde:

Kenmerken van een goede interim manager

‘Naast vakkennis, ervaring en inzicht is het belangrijk dat een interim manager ook in staat is de aanbevolen verandering voor elkaar te krijgen,’ aldus Michel van Buren. ‘Daar hebben we in de gesprekken op gelet. Een goede interim manager kan een groep mobiliseren en tempo maken, maar neemt ook de tijd om te praten met mensen die niet mee kunnen of willen. Met alleen macht of kennis red je dat niet; er is empathie voor nodig, en tegelijkertijd afstand. Een verandermanager zal altijd het geheel blijven overzien en zich inzetten voor de beste oplossing. Deze finalisten hebben dat in zich.’

Finale 10 januari 2017.

Tijdens de finale op dinsdag 10 januari zal een deskundige jury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme bepalen wie zich ‘Supply Chain Interim Manager 2017’ mag noemen. De finale vindt plaats tijdens het directiecongres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’, in de Officierskantine, legerplaats ’t Harde (nabij Zwolle). ‘Tijdens dit congres voor directieleden en senior managers staat ‘succes’ centraal’ vertelt Van Buren. ‘De winnaar van de Interim Challenge 2017 zal hier zijn winnende case presenteren, daarnaast treden er verschillende prominente sprekers op.’

Over de Interim Challenge 2017

De Interim Challenge is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor interim managers in supply chain management. In 2016 vond de eerste editie plaats. De Interim Challenge wordt georganiseerd door BLMC. Zie ook www.blmc.nl/interimchallenge.

BLMC levert het advies en de mensen die helpen om de ambities van opdrachtgevers waar te maken. In al onze activiteiten staat de verbinding tussen mensen centraal. Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling en groei van organisaties met: • Executive search en recruitment van directieleden, senior management en talentfuncties in de supply chain • Ervaren interim managers in supply chain management, operations en logistiek die uw organisatie tijdelijk versterken • Verbetertrajecten in de supply chain: van analyse tot uitvoering Bekijk alle berichten van BLMC