"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Be a GameChanger!

sbc-1Als je iets zegt of schrijft moet je daar ook naar handelen, zegt Marguerithe de Man van Sioo. In ons nieuwe boek  Nieuwe businessmodellen in consulting van Ard-Pieter de Man, Marguerithe de Man en Annemieke Stoppelenburg laten we zien dat de komst van innovatieve consultingstartups en de introductie van nieuwe, radicalere businessmodellen cruciaal zijn voor de transformatie van de consultingsector. Maar we weten uit ervaring dat de ontwikkeling van nieuwe waardeproposities een lastig proces is.

Met Be a GameChanger  dragen we actief  bij aan de door ons bepleite transitie in de sector, door adviseurs te ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe waardeproposities en nieuwe businessmodellen.

We doen dat in samenwerking met Startupbootcamp en Thecaretakercompany.com. De eerste staat bekend om zijn aanpak om startups van idee tot onderneming te brengen. Karolin Kruiskamp van Thecaretakercompany heeft een trackrecord om startups in hun doorontwikkeling te begeleiden. Er zijn dan ook tal van (ervarings-)deskundigen uit zowel de techstartupwereld als consultingsector aanwezig. Zij helpen de betrokken teams en staan hen in het hele proces bij, van het eerste idee tot waardepropositie, businessmodel en een plan voor doorgroei.

Sioo’s Be a GameChanger is een aanbod in twee sprints.

  • In het GameChangerweekend (van vrijdag 11 tot zondag 13 december 2015)  zijn individuen en teams welkom. We werken dan via de leancanvasmethode om van een eerste idee tot een gevalideerde waardepropositie te komen.
  • In de GameChanger DoDi (van donderdag 11 februari tot dinsdag 16 februari 2016)  werken teams aan de doorontwikkeling van de waardepropositie tot een vernieuwend businessmodel. We geloven in de kracht van teams, omdat het echt onmogelijk is om in je eentje iets echt nieuws van de grond te krijgen.

Een startup kan heel goed een gezamenlijk bedrijfje zijn, dat ondernemers oprichten naast hun huidige bedrijf. Be a Gamechanger is daarom voor zzp’ers een interessante plek waar ze in aanraking komen met andere ondernemers. Zo kom je misschien te weten of je samen mogelijkheden ziet voor zaken die je alleen niet voor elkaar krijgt. De inschrijving voor individuen voor Be a Gamechanger is daarom gefaseerd. Je doet eerst mee tijdens het weekend. Daarna schrijf je je met een team in voor de DoDi-sessie. Indien je alleen aan het weekend deelneemt, is dat ook al heel waardevol en leer je meer over het innoveren van je eigen business.

Meer informatie vind je op sioo.beagamechanger.nl en bij vragen kan altijd contact worden opgenomen met het team van Sioo.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie