"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Meld je nu aan voor de ZiPconomy Scriptieprijs 2014!

Meld je voor 1 september 2014 aan om in aanmerking te komen voor de ZiPconomy Scriptieprijs 2014

ZiPconomy_scriptieprijs-2014_FCZiPconomy reikt dit jaar voor de derde keer de scriptieprijs uit voor de beste masterscriptie over de flexibilisering van de arbeidsmarkt en economie. Om in aanmerking te komen voor deze prijs kun je je vanaf nu hier aanmelden!

De finaleronde van de ZiPconomy scriptieprijs vindt plaats tijdens het seminar Anders Werken, Anders Organiseren op 13 november 2014 bij de SER in Den Haag.

Drie jaar geleden heeft ZiPconomy de Scriptieprijs voor de beste masterscriptie gelanceerd om jongeren meer te betrekken bij de ontwikkelingen die zo bepalend zullen zijn voor hun eigen toekomst en om het onderzoek naar de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, bij organisaties en onder zelfstandige interim professionals te bevorderen.

Marien Kwant (partner van hoofdsponsor Aim4) kijkt als voorzitter van de jury al uit naar de onderzoeken: “Vorig jaar zaten er een aantal pareltjes tussen de inzendingen. Dat maakt het jaarlijks een feest om de onderzoeken en de visie van deze nieuwe generatie te mogen lezen. Er verandert zoveel binnen organisaties en op de arbeidsmarkt dat wij het belangrijk vinden dat er goed onderzoek naar gedaan wordt. Vandaar dat wij graag als hoofdsponsor bij deze scriptieprijs betrokken zijn.”

Aanmelden tot 1 september

Je hebt tot 1 september de tijd om je via deze site aan te melden. Uiterlijk 10 september moet je dan je (met een voldoende beoordeelde) masterscriptie hebben ingeleverd bij ZiPconomy. Halverwege oktober bepaalt de deskundige jury welke drie studenten kans maken op de scriptieprijs en zij worden uitgenodigd om hun scriptie te pitchen tijdens de feestelijke bijeenkomst op 13 november 2014.

De scriptie dient te gaan over een van de thema’s van ZiPconomy: flexibilisering van arbeid, organisaties en de veranderende arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe organisatie- of werkvormen, over flexwerkers, ZZP’ers, beleidsvorming en wetgeving op dit terrein, de uitzend- of bemiddelingssector, de rol van internet en social media hierbij, etc.

De beste scriptie wordt beloond met een bedrag van €2.500,-. De jury van de ZiPconomy Scriptieprijs wordt gevormd door Marien Kwant (partner bij AIM4), Roos Wouters (voorzitter Het Nieuwe Werken Werkt) en Ronald Dekker (arbeidseconoom Univ Tilburg). De feestelijke prijsuitreiking voor vindt plaats tijdens het ZiPconomy seminar Anders Werken, Anders Organiseren (met keynotes van o.a. Farid Tabarki en Prof. Aukje Nauta) bij de SER in Den Haag op 13 november 2014.

 

ZIPconomy Flyer scriptieprijs

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie