"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Korten op zelfstandigenaftrek is geen keuze voor groei economie maar voor krimp!

PZO blijft strijden voor behoud van de zelfstandigheidsaftrek.

prinsjesdag-het-koffertjeIeder jaar op Prinsjesdag maakt het kabinet de nieuwe regeringsplannen bekend. Het Kabinet is voornemens duurzaam herstel van de economie te realiseren en nieuw evenwicht tot stand te brengen op de woningmarkt, arbeidsmarkt en het pensioenstelsel toekomstig bestendig te maken. Het Kabinet heeft aangekondigd dat we allemaal echter fors moeten inleveren om structurele hervormingen tot stand te kunnen brengen. Herhaaldelijk heeft men laten weten dat volgend jaar maximaal 6 miljard extra bezuinigd wordt ten behoeve van de schatkist. Belastingvoordelen voor ondernemers zullen worden aangetast. In plaats van de eerder genoemde 500 miljoen euro wordt er in 2015 voor 300 miljoen aan belastingvoordelen voor ondernemers geschrapt om meer evenwicht in de belastingheffing tussen ondernemers en werknemers te creëren. De zelfstandigenaftrek zal hierdoor niet onaangetast achterblijven.

De samenwerkende ZZP-organisaties Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), Zelfstandigen Bouw, Stichting ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen zijn gezamenlijk een actie gestart ter voorkoming van de voorgenomen lastenverzwaring. De actie is uiterst succesvol gebleken, nu binnen enkele weken meer dan 57.000 handtekeningen en diverse steunbetuigingen zijn verzameld.

Ondanks dat wij erop moeten blijven vertrouwen dat de soep niet zo heet gegeten zal worden binnen het Haagse en men het ondernemerschap serieus neemt, zal de actie worden voortgezet. Tornen aan de zelfstandigenaftrek zal zzp’ers in deze tijden van crisis hard raken. Tarieven staan onder druk en het is moeilijker om opdrachten binnen te halen.

PZO maakt zich sterk voor alle ondernemende zzp’ers; zij die een bewuste keuze hebben gemaakt voor het ondernemerschap. Het Kabinet dreigt met ingrijpen in de zelfstandigenaftrek om zodoende over de rug van het ondernemerschap extra bezuinigingen te realiseren. Daarmee dreigt een grote groep ondernemers financieel te worden geraakt, waaronder de ruim 750.000 zzp’ers. Terwijl Nederland het juist in deze tijd moet hebben van het ondernemerschap.

VNO-NCW, MKB Nederland en LTO-Nederland zijn voorts van mening dat men niet moet tornen aan de zelfstandigenaftrek. Het is volgens de organisaties onbegrijpelijk dat de politiek zo lichtzinnig omspringt met ondernemerschap.

Korten op ondernemersfaciliteiten is daarom geen keuze voor groei van de economie maar voor krimp.

PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen. Bekijk alle berichten van PZO

2 reacties op dit bericht

  1. 200 miljoen korting op de zelfstandigheidsaftrek valt feitelijk reuze mee. Voor zelfstandigen die dat niet kunnen dragen, mag je afvragen of het uberhaupt wel verstandig is dat ze zelfstandig zijn. Maatregelen zijn nu eenmaal nodig om de schatkist op orde te brengen. Eigelijk zou het de zzp-vertegenwoordigers wel sieren om het hier bij te laten.