"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Liveblog #2 Rico Niesten over de Coörporatie voor ZZPers

Rico Niesten van de RABObank en hoofd marketing MKB, vindt het belangrijkste van ZZPers dat het ondernemers zijn met passie en drive. In de media is het tegenwoordig bonton om negatief over ZZPers te schrijven: druk op tarieven, slecht verzekerd, schijnzelfstandigheid, etc. Maar dat staat haaks op het onderzoek van de EIM waaruit blijkt dat 80% van de ZZPers tevreden is en dat maar 12% weer terug naar een loondienstverband verlangd. En natuurlijk er zijn wel relevante issues, zoals de conjunctuurgevoeligheid, de concurrentie en wat te doen bij arbeidsongeschiktheid, maar ook in de zaal blijkt weer dat de ZZPers hier heel bewust hebben gekozen voor het ZZPschap, de vrijheid en de flexibiliteit. Rico wijst op het belang om de krachten als ZZPer te bundelen, in dit jaar van de Coorporatie heeft RABO veel aandacht hieraan besteed. De corporatie is minder bekend dan de VOF of BV, maar biedt een goede juridische structuur waarin de leden geen werknemer worden, samen het bestuur vormen en waar met deze rechtsvorm gemakkelijker kan worden meegedaan met aanbestedingen, subsidies kunnen worden aangevraagd, AOV verzekeringen kunnen worden afgesloten of kredieten verkregen.

Michel Vos was één van de initiatiefnemers van ZiPconomy en tot 2013 betrokken geweest bij het opzet van dit platform. Michel coacht ondernemers/ZiPers, investeert in mensen en bedrijven en begeleidt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of strategieën. Hij mede oprichter van VOOR, een nieuwe manier om opdrachtgevers en zelfstandig professionals te verbinden. Bekijk alle berichten van Michel Vos