"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

SkillsCV lanceert recruitmenttech start-up The Talentpool Community

Start-up SkillsCV heeft de nieuwe recruitmenttech start-up The Talentpool Community gelanceerd. De talentpool wil de match tussen werkzoekenden en werkgevers vergroten op basis van vaardigheden.

Uit de start-up SkillsCV is de nieuwe start-up The Talentpool Community gekomen. Deze talentpool wil de samenwerking en uitwisseling tussen sollicitanten en werkgevers beter faciliteren. 

Het bedrijf wil een regionaal ‘uitwisselbaar eco-systeem van talent’ stimuleren. Bijvoorbeeld door de zogenaamde ‘silver medallists’ – sollicitanten die net naast de baan grepen – te introduceren bij een andere werkgever in de regio. Daarmee hoopt het bedrijf werkgevers sterker en onafhankelijker te maken en sollicitanten sneller en beter te matchen met een baan binnen de regio waarin zij zoeken.

Technologie vertaalt cv naar skills

The Talentpool Community werkt met de technologie achter SkillsCV. SkillsCV is een start-up met als doel om gelijke kansen bij sollicitaties te bevorderen door middel van skillsbased matching. In de app worden zowel vacatures als CV’s omgezet in vaardigheden, waardoor beide beter aan elkaar gematcht kunnen worden. Dit gebeurt op anonieme basis, waardoor bias zoveel mogelijk voorkomen wordt. SkillsCV is een initiatief van verschillende arbeidsmarktbemiddelaars, waaronder de Intelligence Group en Westerduin Uitzendbureau.

Door skillsbased matching kunnen werkgevers een betere match vinden en behouden kandidaten de regie over hun kansen op de arbeidsmarkt. The Talentpool Community wil door het gebruik van deze technologie een nieuwe arbeidsmarktstandaard voor werkgevers realiseren bij het matchen van kandidaten. 

“We willen groter zijn dan LinkedIn in Nederland”

“Binnen 1 jaar willen we ruim 1 miljoen CV’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben,” zegt Maarten Westerduin, CEO van The Talentpool Community, “en binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *