"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nederlandse E-learning platform voor ambitieuze freelancers is live

Het Nederlandse E-learning platform voor ambitieuze freelancers, genaamd Bluelance, is na maanden van ontwikkeling, voorbereiding en testen livegegaan. Dit platform dient als een centrale plek waar vraag en aanbod samenkomen. Met artikelen, cursussen, trainingen en interactieve kennisevenementen heeft Bluelance als doel impact te maken op de carrières van ambitieuze freelancers.

Het probleem van freelancers

Ambitieuze freelancers staan vaak alleen als het gaat om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze hebben geen toegang tot dure incompany trainingen, opleidingsbudgetten of gratis coaches, zoals mensen in loondienst wel hebben. Ironisch genoeg worden freelancers juist ingehuurd vanwege hun expertise. Dit probleem inspireerde Selim, de oprichter van Bluelance, om kwalitatieve kennis toegankelijk te maken voor freelancers. Zijn missie is om freelancers de middelen en mogelijkheden te bieden om de allerbeste versie van zichzelf te worden. Selim verwoordt het als volgt: “Samen zetten we de stap naar een nieuwe realiteit, waarin freelancers alle kansen krijgen om te groeien en een blijvende impact achter te laten. Doe mee met Bluelance en ontdek jouw kracht. De toekomst is aan jou, en wij zijn er om je te begeleiden op jouw reis naar succes.”

Het vergroten van de impact van freelancers

De oprichter van het platform is trots op het feit dat toonaangevende freelancers zich hebben aangesloten bij Bluelance. Deze instructeurs delen hun expertise met andere freelancers en dragen zo bij aan het vergroten van de impact van freelancers in het algemeen. Selim benadrukt dat dit een goede manier is om de freelance markt te verbeteren en een duurzame economie te creëren, waarbij kennis en ervaring worden gedeeld.

Toegankelijk maken van dure trainingen

Een uitdaging bij het opzetten van het Bluelance-platform was het toegankelijk maken van hoogwaardige trainingen. Selim legt uit: “We wilden ervoor zorgen dat de cursussen van de hoogste kwaliteit waren, maar dat bracht uiteraard hogere kosten met zich mee. Voor freelancers zijn dergelijke kosten vaak onhaalbaar vanwege de economische onzekerheden die ze kunnen ervaren. We moesten dus op zoek naar een alternatieve oplossing.” Gelukkig vond Bluelance partners die wilden samenwerken om de trainingen tegen aantrekkelijkere tarieven aan te bieden. Op deze manier krijgen freelancers waarde voor hun investering. Selim voegt hier trots aan toe: “Missie geslaagd!”

Over de oprichter

Selim begon zijn carrière als freelance recruitment marketeer. Hij ondervond al snel obstakels in de freelance markt, zoals een gebrek aan transparantie bij bemiddelaars, onbegrip van klanten en een gebrek aan sociale contacten. Deze uitdagingen motiveerden Selim om de freelance markt te verbeteren. “In 2020 begon ik met het bemiddelen van freelancers op een eerlijke en transparante manier. Dit gaf me enorm veel energie en ik besloot verder te innoveren”, zegt Selim. Hij kwam op het idee om kwalitatieve diepgaande trainingen aan te bieden aan freelancers, hoewel hij zelf niet over alle kennis en expertise beschikte. Selim kon echter wel goed platforms bouwen en ondernemen. Daarom gaf hij het doceren over aan de beste freelancers van Nederland.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie