"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Herstel omzet, minder daling uitzenduren: uitzendbranche klimt uit dal

De uitzendbranche lijkt enigszins op te krabbelen na twee minder goede periodes. Volgens de recentste cijfers van de ABU-Marktmonitor blijven de uitzenduren ook in deze periode onder het niveau van vorig jaar. Maar de omzet is wel iets gestegen.

In de periode van 15 augustus tot en met 11 september 2022 daalde het aantal uitzenduren met 7% en steeg de omzet met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de ABU-Marktmonitor.

De dalende trend van het aantal uitzenduren is al enige tijd geleden ingezet, zo blijkt uit de cijfers, en ook de omzetcijfers kenden een flinke dip.

Overzicht uitzenduren ABU Marktmonitor periode 9

 

In periode 8 van 18 juli t/m 14 augustus, daalde het aantal uren met 9% en bleef de omzet gelijk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De daling was nog sterker bij de vorige meting, in de periode van 20 juni tot en met 17 juli. Toen daalde het aantal uitzenduren met 10% en daalde de omzet met 1% in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar.

Overzicht omzet ABU Marktmonitor periode 9

 

Het dieptepunt lag in de maand mei, toen de uitzendsector na een lange periode van groeicijfers een flinke daling liet zien. Tussen 25 april en 22 mei daalde het aantal uren toen met 11 procent en de omzet met 4 procent.

Herstel van omzet, daling uren minder fors

In de periode van 15 augustus tot en met 11 september lijkt er dus enig herstel. De uitzenduren daalden minder fors en de gemiddelde omzet liet weer een voorzichtige stijging zien van 1 procent. De omzetstijging is vooral te danken aan de industriële sector; in de administratieve en technische sector daalde de omzet ook in deze periode.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 13% en de omzet daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie