"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Zelfstandige advocaten en juristen kunnen voortaan kennis delen via app

WeLegal Network presenteert een app die zelfstandig juristen en advocaten helpt kennis te delen met collega’s.

Op grote juridische afdelingen en advocatenkantoren is het makkelijk om even met een collega te sparren over een vraagstuk. Maar als zelfstandige advocaat of jurist is zulke kennisuitwisseling en laagdrempelig contact lastig. WeLegal Network, een netwerk voor zelfstandige advocaten, heeft daar een oplossing voor: via een app kunnen zelfstandige advocaten en juristen makkelijker met elkaar in contact komen.

Samenwerken via app

Marijn Rooijmans, coördinator van het WeLegal-netwerk: “Als jurist kun je niet meespelen in de spreekwoordelijke eredivisie als je geen mensen om je heen hebt om mee te klankborden. Die kennisdeling en de onderlinge doorverwijzing faciliteerden we al met de besloten online community. Iedereen leeft steeds meer met en in z’n mobiel, vandaar dat we daar nu een app aan toevoegen”.

Onafhankelijk maar toch lid organisatie

Volgens Rooijmans is het bijzonder dat juristen en advocaten met deze app voor het eerst in Nederland kennis kunnen delen en kunnen doorverwijzen. Het geeft zelfstandig professionals daarmee een groot voordeel van werken bij een organisatie. “Onze leden zijn allemaal onafhankelijk en volstrekt hun eigen baas. Wat hen bindt is de hang naar onafhankelijkheid, naar autonomie. Maar ook het gegeven dat ze van het vak houden en dat graag op hoog niveau uitoefenen”.

Lees ook: Netwerk zelfstandige juristen groeit door. En heet vanaf vandaag : WeLegal

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie