"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Interimbureau EIFFEL neemt Balance en TASK over

De zakelijk dienstverlener verstevigt marktpositie in integraal projectmanagement en dienstenaanbod het publieke domein.

Consultancy- en interimbureau EIFFEL bouwt verder aan haar leidende positie in integraal projectmanagement. Na eerder al Palladio aan de groep te hebben toegevoegd, neemt de Arnhemse dienstverlener nu de labels Balance en TASK over van Intersaction, investeerder achter InterConsulting Group. Met de overname verwelkomt EIFFEL ruim 300 specialisten in integraal projectmanagement, gebiedsontwikkeling en energietransitie binnen haar sterk groeiende community.
 

Complementaire labels

Gert-Jan Meppelink, CEO van EIFFEL, is trots op de overname van Balance en TASK. “Met de komst van Palladio stapten we 1,5 jaar geleden de wereld van grootschalig interim projectmanagement voor overheidsorganisaties binnen. We zagen al snel de groeipotentie om tot een totaalservice te komen, daarom voegen we nu drie complementaire labels samen. Palladio, Balance en TASK onder één vlag maakt het voor ons mogelijk om bij te dragen aan complexe overheidsprojecten die de komende jaren de agenda’s bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, woningbouw en klimaatadaptatie.”

Nederland toekomstbestendig maken

Sadako Huitema is bestuurder van InterConsulting Group, de holding die onder de labels Balance en TASK op de markt opereert. Met de verkoop ontstaat een logische vervolgstap op een succesvol tijdperk: “Al in 1997 zagen Balance en TASK heel veel kansen in interim projectmanagement, omdat het voor overheidsorganisaties moeilijk is complexe projecten in beweging te houden. Inmiddels werken daar zo’n 300 van onze professionals op opdracht, zij zijn dagelijks bezig om Nederland toekomstbestendig te maken. Door nu onder de vlag van EIFFEL te gaan werken, komen zij in een nog rijkere community van talent en expertise terecht. Een mooie ontwikkelkans voor henzelf, maar ook voor het dienstenaanbod in het publieke domein.”

Voorblijven. Niet bijblijven.

De overname bewijst wederom de ambities van EIFFEL, dat met de komst van Balance en TASK naar een community van ruim 1.100 professionals groeit. Meppelink daarover: “Je ziet een duidelijke lijn in onze groeistrategie, dat vinden we belangrijk om ons sterke merk in stand te houden. De komst van Palladio was een kennismaking met een nieuwe markt, maar qua expertises versterkten we elkaar en konden we al snel kennis en talent uitwisselen. Daarna volgden overnames die in het verlengde van onze dienstverlening lagen, dat geldt nu ook voor Balance en TASK. Beide labels behouden hun eigen naam en werkwijze, verrijkt met de unieke EIFFEL- signatuur. De mentaliteit van ‘Voorblijven. Niet bijblijven.’ past perfect bij wat wij in het publieke domein te bieden hebben.”
Op bovenstaande foto: v.l.n.r. Yke Bonenberg (CFO InterConsulting Group), Sadako Huitema (CEO InterConsulting Group), Gert-Jan Meppelink (CEO EIFFEL), Karima van Zadelhoff-Charrat (CHRO EIFFEL)

 

Zie voor een overzicht van de meest relevante interim- en consultancy bureaus deze selectie van de ZiParena (mede mogelijk gemaakt door IRIS cf). 

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie