"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

FlexForceMonkey kan met nieuwe investeerder verder werken aan betere samenwerking tussen opdrachtgevers en leveranciers

Het founding team van het cloudplatform dat de inhuurmarkt wil transformeren blijft gewoon aan het roer staan.

Cloudplatform FlexForceMonkey heeft met Frans van Belle een nieuwe investeerder aan boord gehaald. Van Belle is al ruim 20 jaar investeerder. Hij heeft zijn sporen verdiend als investeerder in onder meer de telecom en postindustrie en is daarna zijn eigen investeringsmaatschappij gestart. Hierbij focust hij op SaaS ondernemingen. “FlexForceMonkey past naadloos in mijn portfolio. Met nieuwe investeringen kan de organisatie harder groeien en kan de groep optimaal gebruik maken van elkaars software-expertise.”

Frans van Belle (l) en Doede van Haperen (r)

FlexForceMonkey zich richt op data-delen en procesoptimalisatie rondom de inhuur van tijdelijke arbeid. Achter het techbedrijf staan ervaren ondernemers uit de inkoopadvies wereld (Doede van Haperen en Cynthia van Haperen-Weckx) die samen met twee ontwikkelaars (Wendy Dimmendaal en Brian van Buuren) het product in 2018 in haar huidige vorm zijn begonnen. Diverse grote klanten sloten zich de afgelopen jaren aan tot een bewezen concept dat inmiddels meer dan 150 organisaties bediend.

Van Belle ziet dat de flexmarkt op zoek is naar standaardisatie en optimalisatie van alle administratieve en communicatiehandelingen in de keten. “FlexForceMonkey biedt hiervoor kant-en-klaar oplossingen voor grote organisaties, inclusief koppelingen naar bekende Inkoop- factuur- en HR-administratie pakketten.”

Ontwikkelplannen: gelijk naar versnelling 5

Met de investering van Van Belle beoogt FlexForceMonkey direct aan alle kanten van de organisatie fors op te schalen. Doede van Haperen, Founder en CEO van het bedrijf: “FlexForceMonkey is de afgelopen vier jaar hard gegroeid, met ieder jaar een verdubbeling en in 2021 zelfs een vervijfvoudiging van de traffic op het platform.”

“Door die groei denken we als founding team dat het verstandig is om door te pakken. Autonoom blijven groeien was zeker een mogelijkheid, maar dan zouden we het risico lopen dat we rijden met de handrem erop. Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk. Naast versnelde professionalisering en groei in de Nederlandse markt, kunnen we door deze investering nu ook sneller naar buitenlandse potentie kijken.”

Transformatie van de inhuurmarkt

FlexForceMonkey heeft de droom om de inhuurmarkt te transformeren. Van een markt waarin opdrachtgevers en leveranciers werken vanuit hun losse suboptimale disciplines, naar een geoptimaliseerde samenwerking en standaardisatie van dataverkeer in de hele keten. “Ons cloud-platform maakt data delen rondom inhuurtransacties eenvoudig en stelt de markt in staat om daarmee dat beoogde ‘optimaliseren door samenwerken’ te bereiken. Handmatig werk kunnen we grotendeels automatiseren en fouten en risico’s worden hierdoor gemitigeerd. Diverse grote namen hebben de oplossing al omarmd, denk aan de Belastingdienst, Majorel en YoungCapital.”

Het founding team blijft gewoon aan het roer staan, verzekert Van Haperen. “Frans zal vooral de rol van adviseur op zich nemen en natuurlijk hebben nog steeds primair de klanten en gebruikers het voor het zeggen!”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht