"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Website ZiPconomy krijgt nieuwe jas

Sinds gisterenavond staat hij live, de nieuwe website van ZiPconomy.nl. Na vier jaar was het de hoogste tijd voor een frisse nieuwe look en meer service aan de lezers.

De etalage van de huidige website van ZiPconomy deed niet meer helemaal recht aan de rijke inhoud van de site. Zo bevat de site naast nieuws- en achtergrondartikelen ook dossiers, video’s, podcasts, whitepapers en webinars. Maar op de homepage werd dat niet meteen duidelijk. Om dat te ontdekken, moesten de lezers echt de winkel in.

Vandaar dat er vooral ook aandacht is gegeven aan de navigatie en indeling. En ook wat betreft vormgeving en kleurengebruik was de voorgevel van ZiPconomy aan een nieuw verflaagje toe.

Wat is er nieuw?

Naast een frissere look, met meer wit en een rustiger kleurenpallet, kreeg ZiPconomy.nl vooral meer functionaliteiten die de site toegankelijker en overzichtelijker maken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

Menubalk met trending dossiers

Onder de hoofdmenubalk met de bekende indeling zit nu een tweede menubalk, met een overzicht van drie ‘trending’ dossiers of thema’s. Zo is er het dossier webmodule over de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA, verkort webmodule). Daarin kunnen lezers onder meer de geschiedenis van deze tool vinden, 15 veelgestelde vragen en een overzicht van artikelen.

Hoofdartikel uitgelicht

Onder de menubalk staat een hoofdartikel en drie andere recente artikelen. Het hoofdartikel, uitgelicht door de redactie kreeg meer visuele ruimte. Voor lezers is de homepage zo makkelijker te scannen op : ‘wat is er nieuw?’ en ‘Wat is het belangrijkste nieuws?’

Icoontjes voor verschillende contentsoorten

Op de nieuwe homepage geven icoontjes weer wat lezers kunnen verwachten zodra ze doorklikken. Gaat het om een nieuwsartikel, een achtergrondartikel, een opiniestuk, een dossier, een video, een tool of onderzoek?

Rubrieken met schuifbalk

Onder de vouw zijn de vertrouwde vier categorieën van ZiPconomy te vinden: ZP en Politiek, Professioneel inhuren, ZP en ondernemen en Toekomst van werk. Per rubriek staan ook hier vier recente items, maar lezers kunnen in het overzicht van links naar rechts scrollen om meer artikelen te zien.

Mobiel

Aangezien bijna de helft van de bezoekers ZiPconomy artikelen leest op een smartphone, is vooral ook daaraan aandacht besteed. Vooral de navigatie op mobiel is flink aangepakt.

De inhoud blijft wat jullie van ons gewend zijn: “eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties en de markt voor interim professionals. Om u als lezer te prikkelen over hoe we anders werken, anders organiseren.”

Tieneke Wilms is redactiecoördinator bij ZiPconomy Bekijk alle berichten van Tieneke Wilms