"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aantal startende bedrijven in arbeidsbemiddeling terug op pre-corona niveau

De maandelijke marktupdate van de Kamer van Koophandel is positief over het aantal starters in arbeidsbemiddeling. De markt lijkt zich te herstellen na de coronacrisis.

Het aantal startende bedrijven in de sector arbeidsbemiddeling nam in de maand mei met 98% toe. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KvK). Nu moet je dit soort cijfers in covid-tijden altijd met zorg bekijken. Het gaat om een vergelijking met mei 2020. Midden in de lockdown destijds, bevond het aantal ‘starters’ zich op een dieptepunt.

Ondertussen zitten we, na piekmaanden maart en april, qua aantal starters in de arbeidsbemiddeling weer op het niveau van voor de uitbraak van covid-19. Dat geldt ook voor het aantal stoppers.

Er zijn nu iets meer dan elfduizend bedrijven actief in de arbeidsbemiddeling. Verreweg het merendeel is zelfstandige zonder personeel. In deze categorie valt dienstverlening zoals werving & selectie, bemiddeling van freelancers en assessment/testen van personeel in relatie tot arbeidsbemiddeling. Uitzendbureaus en detacheerders vallen in een andere categorie.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie