"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Driekwart freelancers is optimistisch over toekomst

Ondanks de onzekere toekomst die in de media geschetst wordt, zijn gelukkig veel freelancers hartstikke positief over hun freelance toekomst. Bijna 75% is het namelijk eens met de stelling “Ik ben optimistisch over mijn freelance toekomst”. Dat blijkt uit een onderzoek van freelance platform Jellow.

De meeste freelancers zijn zelfverzekerd over hun specialismen en hun huidige netwerk. Terecht, meent Jellow “De meeste opdrachtgevers blijven namelijk terugkomen bij dezelfde freelancers. Onder andere vanwege de ervaring die ze samen hebben en de daaruit vloeiende zekerheid, waarmee zij de kwaliteit herkennen en erkennen.”

Veel freelancers blijken vertrouwen te hebben in de veerkrachtigheid van de economie. Er wordt verwacht dat na een kleine dip er weer een grote opleving zal komen en dat interim professionals nodig zullen zijn om de boel weer op te starten. En het blijkt dat juist nu veel vraag is naar freelancers met een online specialisme.

Aan de andere kant ziet ruim 25% van de freelancers hun freelancerschap in de toekomst wat somberder in. Onder andere vanwege de onzekerheid op de arbeidsmarkt door de bezuinigingen van bedrijven en projecten die daardoor (blijvend) worden uitgesteld.

Veel bedrijven zijn bezig met het behouden van wat zij op dit moment hebben, terwijl freelancers juist vaak worden ingehuurd voor verander- en/of innovatietrajecten. “We moeten natuurlijk niet vergeten dat freelancers creatief, flexibel en ondernemend zijn. Het gros denkt in mogelijkheden en neemt deze tijd om zichzelf (nog) meer te ontwikkelen om in de toekomst van nog grotere waarde te zijn.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie