"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Achterban ZZP Nederland: “geen verplichte aov zzp, wel basisvoorziening voor alle werkenden.”

9 op de 10 voor basisvoorziening arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden.

Leden van belangenorganisatie ZZP Nederland zijn massaal voor een basisvoorziening arbeidsongeschiktheid voor alle werkenden. Dat blijkt uit een achterbanonderzoek waaraan ruim 4.100 leden van ZZP Nederland hebben meegedaan. 89% zegt ‘ja’ tegen de stelling er moet een publieke basisvoorziening arbeidsongeschiktheid komen voor alle werkenden. Zelfstandige ondernemers kunnen zich dan indien zij dat wensen vrijwillig bijverzekeren.

Tegelijkertijd is ruim 81% tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers, zoals het Kabinet wil. Het kabinet gaat met sociale partners onderhandelen hoe dit onderdeel van het pensioenakkoord uitgevoerd moet gaan worden.

ZZP Nederland neemt de resultaten van de ledenraadpleging mee in haar Manifest Moderne Arbeidsmarkt dat op 11 september tijdens een bijeenkomst in Den Haag aan politici, ministeries en belangenbehartigers zal worden gepresenteerd.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie