"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
appwiki

Vrijdag ondernemerstip: tijd besparen door tijd te registreren met slimme urenregistratie software

Tijd is geld. Slim je tijdregistratie doen is dus slim geld besparen of zelfs verdienen.

Tijd besteden aan je urenregistratie voelt voor de meeste ondernemers als een onzinnige taak: het kost je immers alleen maar tijd. Toch is het registreren van uren voor een ondernemer essentieel. Het levert je strategisch voordeel op, door:

  • het inzicht dat je krijgt in hoe jij je tijd besteedt, zodat je hier op kunt sturen;
  • de kleinere kans op het niet-factureren van declarabele uren;
  • een aantoonbare urenadministratie voor het urencriterium van de Belastingdienst, waardoor jij met een gerust gevoel aanspraak kan maken op belastingvoordelen als de ondernemersaftrek.

En met de nieuwste software hoeft het registreren van je uren je maar vijf minuten per dag te kosten. Hoe dit werkt?

Mobiele app: onderweg of in wachtkamer uren registreren

Met een klik open je de projecten op je mobiel met de urenregistratie app. Deze is verbonden aan je urenregistratie software en het enige wat jij dan ook nog hoeft te doen is het invullen van je gemaakte uren in de overzichtelijke invoervelden.

Door er een gewoonte van te maken door de dag heen telkens even je uren te registreren na een afspraak of werkmoment, verloopt je urenregistratie moeiteloos. Het kost je zo eigenlijk geen extra tijd, want die kleine momenten waren anders gewoon verloren gegaan aan: inderdaad, van allerlei triviaals, zoals je Whatsapp voor de zoveelste keer checken of afdwalen naar die mooie vakantieherinneringen. Kan nu ook nog, maar eerst registreer jij even je uren. Zo is je urenregistratie altijd bij, zonder dat jij het gevoel hebt tijd te verliezen aan het inboeken van je uren. Het doelloos terugbladeren in je agenda op zoek naar houvast, het inschatten van gemaakte uren en het niet goed kunnen verantwoorden van je uren aan een opdrachtgever zijn zo ook verleden tijd.

In onderstaand filmpje wordt kort uitgelegd hoe je eenvoudig jouw uren registreert in één minuut per dag:

Timer: uren automatisch geregistreerd

De moderne software beschikt over een timer, die door een druk op de knop gaat lopen: op je desktop, je mobiel, of je iPad. Je kunt al je projecten erin zetten en op het moment dat je aan een project begint te werken, start je de timer. Wanneer je stopt met werken aan je project, is het enige dat jij moet doen de timer stoppen. De urenregistratie app registreert dan automatisch je gemaakte tijd in je urenregistratie programma. Wanneer je voorheen nooit je uren hebt bijgehouden zal het je waarschijnlijk gaan verbazen hoeveel kostbare declarabele tijd je voorheen hebt weggegooid.

Uren automatisch op factuur

Door te kiezen voor een urenregistratie software met een koppeling aan je facturatiesoftware, of een geïntegreerde facturatiesoftware, maak je het mogelijk om je uren direct door het systeem op je factuur te laten zetten. Tevens kan de software bijhouden welke uren al gefactureerd zijn en welke niet, zodat jij de controle behoudt.

Afleiding registreren of zelfs blokkeren

Wil je jezelf echt eens aan een productiviteitstest onderwerpen? Kies dan voor software met ingebouwde web-detective. Deze registreert hoeveel tijd jij die dag kwijt bent geweest aan het rondhangen op vooraf door jou ingestelde notoire tijdverspillers (een gokje: Nu.nl, Facebook of Dumpert?). Ook kun je toegang tot bepaalde sites door het programma laten blokkeren, zodat jij gefocust kunt werken en dat belangrijke document op tijd de deur uit hebt.

Ben je benieuwd hoeveel tijd je kunt besparen? Vul de time saver in en ontvang handige tips voor tijdsbesparing.

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki , dé advieswebsite waar je als ondernemer de beste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en projectmanagement. Door onze expertise met je te delen ontdek je hoe software je helpt het maximale uit je business te halen. Bekijk alle berichten van Arjan Nieuwbeerta