"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Flex- en recruitmentsector groeit wereldwijd met 8,6% naar recordomzet van 450 miljard

De gehele sector van arbeidsbemiddeling en aanverwante HR diensten is het afgelopen jaar wereldwijd met bijna 9% gegroeid. Flexbemiddeling blijft het grootst, de groei zit in aanverwante HR diensten als RPO en MSP. Aldus een onderzoek van brancheorganisatie CIETT

DCdfv0aIWEAEVYBSe gehele sector van arbeidsbemiddeling en aanverwante HR diensten is het afgelopen jaar wereldwijd met bijna 9% gegroeid. De totale omzet komt op 450 miljard euro en opgeteld werken er 71,9 miljoen mensen via een bemiddelingsbureau, van uitzendkrachten tot interim professionals. Dat blijkt uit het The Ciett 2016 Economic Report, een rapport van de brancheorganisatie.

Nederland, pionier wanneer het gaat om deze sector, staat nog steeds hoog op de verschillende lijstjes, bijvoorbeeld als het gaat om de penetratiegraad van flex.

Het bemiddelen van tijdelijke medewekers blijft qua omzet verr weg de belangrijkste activiteit voor deze branche. Maar de bureaus gaan steeds meer en verschillende ondersteunende diensten inzetten. De 27,2 miljard omzet wereldwijd voor RPO (recruitment proces outsourcing) valt op, zeker omdat dat in Nederland (nog?) een veel kleiner precentage is.

In relatie daarmee is het onderstaand overzicht van de ABU aardig. Het geeft over de omzetverwachting per activiteit weer. Het traditionele bemiddeling blijft het grootst qua omzet; de groei zit hem in andere diensten, waar overigens de winstmarges vaak ook hoger zullen liggen.  intro_graph1

Het volledige rapport, met alle loftuitingen over de toegevoegde waarde van de flexsector (maar ja, daar ben je ook brancheorganisatie voor), met andere facts and figures is hier te vinden.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht