"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Jobsrepublic zelfstandig na overname door management.

13905590_sHet management van Jobsrepublic heeft bedrijf over genomen van Sdu Uitgevers.  Jobsrepublic, ontwikkelaar van carrièreplatformen en innovatieve software voor de ondersteuning van processen rondom werving, selectie, arbeidsmobiliteit en flexibele inzet van mensen.  

Eric van Bourgonje, sinds 2001 verbonden aan de organisatie, verzelfstandigt de organisatie en heeft daarvoor de samenwerking gezocht met Maaike van der Gaag, die nieuw toetreedt als partner in de onderneming. De verkoop vindt plaats met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

CFO Ruud Bergervoet van Sdu Uitgevers ziet met de verzelfstandiging nieuwe kansen voor Jobsrepublic. “De activiteiten van Jobsrepublic sloten nog onvoldoende aan bij de aangescherpte strategische koers van Sdu Uitgevers na de overname door Editions Lefebvre Sarrut. De potentie van het productportfolio en de ambities van het management komen daardoor beter tot hun recht in een autonome organisatie.”

Van Bourgonje verwacht sneller en flexiber te kunnen inspelen op de grote veranderingen op de arbeidsmarkt: “We kunnen ons nu volledig focussen op onze oplossingen, de klanten en innovatie binnen ons productportfolio. Door de overname ontstaat de mogelijkheid voor Jobsrepublic om fors te investeren in het productportfolio en concreet invulling te geven aan de hoge ambities die wij hebben met betrekking tot productontwikkeling en klanttevredenheid.

Na voorbereiding van ruim een jaar zijn we afgelopen maand gestart met de ontwikkeling van ons nieuwe platform voor het ondersteunen van processen op het gebied van werving –en selectie, de flexibele inzet en inhuur van mensen en de begeleiding van mensen van werk naar werk. Nog voor de zomer wordt de eerste tranche uitgerold en zullen wij de bestaande klanten migreren naar het nieuwe innovatieve platform dat helemaal aansluit bij de snel veranderende arbeidsmarkt.”

“Het is geweldig om te zien hoe de brede expertise van het nieuw samengestelde team tot bloei komt in deze setting en hoe dit direct tot grote innovaties leidt”, aldus Maaike van der Gaag.

(persbericht) 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie