"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Axiom Partners neemt intermediair FixedToday over

Investeringsmaatschappij Axiom Partners doet – na recente overname van De Staffing Groep – op nieuw overname in de wereld van (flex)werk.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners neemt per direct FixedToday over. Deze in Culemborg gevestigde intermediair richt zich specifiek op flexibele arbeid in de zogeheten tussenmarkt.
Na overnames van De Staffing Groep, Cannock-EDR en Airopack, is FixedToday de vierde Nederlandse overname van Axiom Partners en de tweede binnen de buy-and-build strategie in de staffing branche.
Intermediair FixedToday is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven bij het inhuren van externen, waarbij het inregelen van expats een specialistisch en onderscheidend kennisgebied is. Sinds 2012 is de organisatie gegroeid naar een omzet van 75 miljoen euro en rondom de 800 contracten
Met de overname bouwt Axiom het label FixedToday verder uit in een voor haar bekend segment binnen de detacheringsbranche. Ook bij deze acquisitie staat het management van de onderneming centraal. Op deze manier ambieert de Nederlandse intermediair een verdere omzetgroei naar honderd miljoen euro.
“Wij zijn erg trots op deze overname, die volledig in lijn ligt met onze buy-and-build strategie binnen de sector”, zegt Mike Korenvaar van Axiom Partners. “Met FixedToday verwelkomen wij een financieel gezonde én toonaangevende organisatie in ons portfolio, waardoor wij weer een stap verder zijn rondom de invulling van het hele scala rondom flexibele inhuur van arbeid.”

Duurzame groei en samenwerking

De overname maakt de volgende stap naar Total Talent Workforce mogelijk. Hierbij legt Axiom als altijd de focus op de lange termijn, waarbij het zich voornamelijk richt op de menselijke aspecten van de overgenomen organisatie. Zo blijven er twee oprichters verbonden aan het bedrijf en blijft het huidige personeelsbestand ongewijzigd; de investeringsmaatschappij en haar dochter DSG vervullen met name een faciliterende rol.
“Na een periode van stevige groei concludeerden wij dat we de volgende stap óf met een vijfjarenplan, óf met behulp van een investeerder konden behalen”, zegt Karl van der Horst, CEO en medeoprichter van FixedToday. “Nadat diverse bedrijven interesse hadden getoond, wist Axiom middels DSG ons als eerste echt te interesseren. Behalve de goede klik met het management, hebben hun kennis van de branche en hun duurzame groeivisie voor het label ons overtuigd. Dit voelt voor beide partijen als een droomcombinatie, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we samen de strijd om Total Talent Workforce gaan winnen.”

Versteviging detacheermarkt

Met FixedToday haalt Axiom niet alleen een financieel gezonde speler binnen, de overname zorgt door de eerdere overname van DSG ook voor aantrekkelijke synergiën. Zowel klanten als werknemers zullen hier voordeel uit halen, stelt Gert-Jan Schellingerhout, CEO van DSG: “Met FixedToday in het Axiom portfolio kunnen wij nu ook acteren in de tussenmarkt en kunnen we ondersteuning bieden bij internationale expansiemogelijkheden van onze opdrachtgevers. Bovendien zorgt de combinatie van het sterke werving- en selectiekanaal en de gerichte focus op IT-diensten in de tussenmarkt van FixedToday voor een nog sterkere concurrentiepositie. Met het ervaren team dat er nu en in de toekomst werkt, voorzien wij in de komende periode een stevige organische groei. Wij kijken hier enorm naar uit.”
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie