"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Recruiters in actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt

Nu de wet die discriminatie in het werving- en selectieproces moest tegengaan is gestrand, komt een groep recruiters in actie om alsnog maatregelen te nemen om gelijkheid en inclusiviteit op de arbeidsmarkt te bevorderen.

De Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie is eind maart gesneuveld in de Eerste Kamer. Deze wet moest voorkomen dat in werving- en selectieprocedures elementen zitten die leiden tot discriminatie op de arbeidsmarkt. Demissionair minister Van Gennip noemde het pijnlijk dat een antidiscriminatiewet werd weggestemd en “echt een gemiste kans”.

Het collectief Recruiters voor Rechtvaardigheid is het met haar eens en roept daarom op tot actie en hernieuwde aandacht om discriminatie in het wervingsproces te bestrijden. Zij benadrukken de noodzaak van wettelijke maatregelen om een einde te maken aan discriminatoire praktijken die talent en kansen op de arbeidsmarkt beperken.

Haaks op inclusieve arbeidsmarkt

Het wegstemmen van de wet staat haaks op de roep om inclusiviteit en gelijke kansen, die nu in onze samenleving meer dan ooit te horen is. Waar de overheid tekortschiet, komen wij in actie”, zegt Sacha Martina, oprichter van House of Inclusion en een van de initiatiefnemers van het collectief.

“Samen maken we meer impact en nemen we het heft in eigen handen voor een gelijke, transparante en inclusieve arbeidsmarkt.” Recruiters voor Rechtvaardigheid roept op tot een hernieuwde dialoog met beleidsmakers en belanghebbenden om te werken aan effectieve wetgeving die discriminatie op de arbeidsmarkt aanpakt.

#Afgewezen

Het collectief bedacht een ludieke actie en roept iedereen op om zich op LinkedIn uit te spreken tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wie via de website van het collectief een foto van zichzelf uploadt, ontvangt een nieuwe profielfoto met een #afgewezen filter. “Door je LinkedIn profielfoto aan te passen, zet je de actie enorme kracht bij!”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *