"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

MSP onderzoeksrapport: alle ins en outs over de MSP-markt in Nederland en België

ZiPconomy heeft samen met haar Belgische tegenhanger NextConomy het MSP onderzoeksrapport editie 2022/23 gepubliceerd. Hierin staat alles over de actuele wereld van Managed Service Providers (MSP’s) in Nederland en België. Een must voor organisaties die (her)overwegen een MSP in te schakelen voor de inhuur van externen.

  • Het rapport is hier gratis te downloaden of als hardcopy te bestellen

Weloverwogen keuze voor MSP

Marleen Deleu (NextConomy): “Organisaties kunnen strategisch voordeel halen uit het slim inzetten van hun externe talenten. De keuze van de geschikte MSP-partner moet dan ook weloverwogen gebeuren. Daarvoor is dit MSP-rapport een uiterst geschikt hulpmiddel.”

Want het managen van flexibel talent en leveranciers via een Managed Service Provider (MSP) kan een organisatie efficiencyvoordelen opleveren en een betere ontsluiting van schaarse kandidaten op de krappe arbeidsmarkt. Maar daar komt veel bij kijken; er zijn tal van aspecten die het succes van de samenwerking bepalen en afwegingen die gemaakt moeten worden bij het (wel of niet) uitbesteden van de inhuur aan een MSP.

Het MSP onderzoeksrapport editie 2022/23 helpt organisaties op weg om met kennis en inzicht een onderbouwde keuze te maken voor een mogelijke MSP partner. “Externen zelf beheren of uitbesteden? Het onderzoeksrapport biedt brede informatie en duiding in de zoektocht naar het passende antwoord”, stelt Mark van Assema, projectleider van het onderzoek naar MSP-dienstverlening.

Nog meer deelnemers onderzoek

Net als in de vorige edities biedt het nieuwe MSP onderzoeksrapport editie 2022/23  een gedetailleerd overzicht van de spelers in Nederland en België, schetst het de actuele trends en ontwikkelingen in dit deel van de arbeidsmarkt. De voornaamste MSP-spelers in beide landen zijn bereid gevonden deel te nemen aan het onderzoek. Hun profiel varieert van lokale niche speler, marktleider in Nederland of in België, tot absolute wereldspelers. Samen vertegenwoordigen deze deelnemende partijen ongeveer 80% van alle beheerde spend (goed voor circa 3,6 miljard euro in Nederland en zo’n 1,3 miljard euro in België). Een breed onderzoek dus waarin alle ins en outs van MSP-dienstverlening aan bod komen.

“Dit is alweer de vijfde editie van het unieke onderzoek naar MSP-aanbieders in Nederland en België, en nog nooit was het aantal deelnemers aan het onderzoek zo groot. In beide landen is de MSP-markt steeds meer volwassen, dat is duidelijk!”, stelt Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie