SLUIT MENU

Omzet uitzendsector in januari flink hoger dan aantal uitzenduren

Over het algemeen deed de uitzendbranche het in het eerste kwartaal van 2022 beter dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit de ABU-marktmonitor.

De omzet in de uitzendsector steeg in periode 1 (3 januari tot en met 30 januari 2022) met 11 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. In diezelfde periode steeg het aantal uitzenduren ook, maar wel een stuk minder: 3 procent. Dat blijkt uit de ABU-marktmonitor.

De ontwikkelingen per sector verschillen flink.

  • Het herstel van de uitzendsector kwam in 2021 aanvankelijk vooral door groei in de administratieve sector. In die sector daalt het aantal uren wederom, nu met 2%. De omzet steeg nog wel : 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet steeg met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 4% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie