"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ING snijdt in kosten externen

Tariefkorting van 20% geldt niet voor zzp’ers

ING wil haar kosten voor extern personeel omlaag brengen. Van leveranciers van extern personeel wordt verwacht dat zij hun tarieven met 20% laten dalen. Het aantal te declareren uren per week wordt gemaximeerd op 36 uur per week en de externen kunnen vijf weken per jaar verlof opnemen. De maatregel geldt voor tarieven boven de € 65 euro per uur. Dat staat in een brief aan leveranciers die ING verstuurd heeft. De nieuwe contractvoorwaarden gelden vanaf 1 juli en voorlopig tot het einde van het jaar.

De tariefkorting is niet van toepassing op zzp’ers, ook niet als ze via een bureau ingehuurd worden. Voor hen geldt wel de beperking van het maximaal aantal te declareren uren. Ook uitzendkrachten zijn uitgezonderd van de tijdelijke besparingsmaatregel.

De bank zegt zich genoodzaakt te voelen de organisatie aan te passen vanwege de ‘huidige onzekere omstandigheden’.

Zure prijs voor detacheerders

Maikel Pals, voorzitter van de branchevereniging van detacheerders VvDN zegt het te begrijpen dat bedrijven kritisch zijn op de kosten. “Dat geldt voor veel leden van de VvDN in deze periode niet minder. Het risico van een eenzijdige verlaging van tarieven is wel dat daarmee de gehele leveranciersketen onder druk wordt gezet, dat hebben we ook in andere sectoren gezien. En de laatste schakel in die keten betaalt over het algemeen de zure prijs” zo stelt Pals. “De tariefverlaging zal door detacheerders veelal niet bij de medewerkers neergelegd worden, al is het maar omdat detacheerders zich als goed werkgever te houden hebben aan de beloningsvoorschriften die bij wet zijn vastgelegd. Uiteindelijk zullen tariefsverlagingen direct ten laste gaan van de bedrijfsvoering van detacheerders, waarvan een aantal al niet in een makkelijke periode zitten. Ook al hebben wij er begrip voor, en belang bij, dat ook onze opdrachtgevers gezond blijven, we roepen onze opdrachtgevers op om waar mogelijk de dialoog met ons aan te gaan en rekening te houden met een toekomstbestendige relatie met detacheerders.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

3 reacties op dit bericht

  1. En de ING is niet gezond?! Profiteurs zijn het en als ik er een opdracht zou hebben lopen dan zou meteen stoppen. Wat ze bij de ING niet kunnen hebben en als ze willen dat ik weer aan het werk ga dan verhoogde ik mijn tarief met 50%…Ook eenzijdig.

    • Het gaat hier om medewerkers die in dienst zijn bij interimbureaus die het als gevolg van Corona ook zwaar hebben. Marges zijn al laag, met 20 procent korting is dit bij veel bedrijven verlieslatend. Eerder is TCP al failliet gegaan door druk op marges van ING bank. Willen ze nu ook hun andere leverancier een laatste duwtje geven?

  2. Tja, dat is het risico van een ondernemer. Als je tarief in deze omstandigheden omlaag gaat dan is dat zo. In goede tijden doe je je tarief weer omhoog. Was rond 2001 ook zo. Heb ook 2 keer (bij een andere bank) achter elkaar 20% en 15% moeten slikken. En in de betere jaren weer meer dan 35% omhoog. Zo werkt de markt. Als je dat niet wilt moet je in vaste dienst gaan. Niemand dwingt je om bij ING te blijven.

    Maar ja, zuur is het natuurlijk wel als het moet inleveren.