"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Impact van technologie op werk

images-10De impact van technologie op werk is gigantisch. Gisteren sprak ik er over op New Business Radio. Het hele interview met mij en Richard van Tilborg is hier terug te luisteren. Ook in prettige geknipte stukjes per onderwerp.

Een van de zaken waar Richard en ik het geheel over eens waren is dat de impact van ‘zelflerende algoritmes’ het grootst is van alles. Daardoor krijgen we zelfrijdende auto’s, daardoor zijn robots zo slim. Vandaag kwam er het bericht dat robots zelf kunnen leren van ‘wikihow’ artikelen. Dus instructies in geschreven tekst leren uitvoeren, zoals het bakken van pannenkoeken en pizza’s.

Mijn advies voor iedereen die zich afvraagt wat de impact van technologie op de business is waarin jouw organisatie je begeeft? 1) meld je aan voor Permanent Beta en ga naar meetings om te leren wat de impact is. En 2) koop die technologie (zo duur is het niet) en ga er mee spelen. Elk uitzendbureau voor logistiek personeel zou drones moeten hebben. Elk productiebedrijf moet een 3D printer hebben staan.

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als 'Talent Acquisition Excellence', '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Ook organiseert hij jaarlijks het Digitaal-Werven event. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd