"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Verrassende beroepen

LadyHuhFINALEerder schreef ik al over de 10 banen die er 5 jaar geleden niet waren volgens Linkedin. Wie had 5 jaar geleden verwacht dat je als iPhone app developer je brood kon verdienen, nu zijn ze niet te vinden!

Linkedin komt nu met een nieuw lijstje. De 10 beroepen die volgens (Nederlandse) ouders vreemd zijn. Dit komt niet uit de Linkedin data, maar ze hebben 1.100 ouders die ouder zijn dan 50 jaar ondervraagt.

Het levert een mooie lijst op met op 1: de bitcoin handelaar.

De gehele top 10:

De top tien ziet er als volgt uit:

1. Bitcoinhandelaar
2. Drone-operator
3. Vlogger
4. iPhone-glazenmaker
5. Draagdoekconsulent
6. Cupcakedesigner
7. 3d-printspecialist
8. Moleculair kok
9. Crowfundingspecialist
10. Scrummaster

Leuke beroepen die er nu al zijn en inderdaad, soms is het vreemd om te bedenken dat je je geld kan verdienen met bepaalde beroepen. Maar is dat niet altijd zo geweest? Was er niet een tijd dat mensen je vreemd aankeken als je zei dat je IT’er was? De hele dag achter een computer zitten?

En dit zijn nog de beroepen die gewoon al bestaan. Er komen nog veel meer nieuwe beroepen aan.

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als 'Talent Acquisition Excellence', '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Ook organiseert hij jaarlijks het Digitaal-Werven event. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd