"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De werknemers tegen de vakbond

staken vakbondIn het FD van gisteren stond een interessant klein stukje over de Franse detailhandel. De kop was dat de Franse bouwmarkten strijden tegen de ‘absurde winkeltijdenwet’, maar het meest interessante stukje in mijn optiek stond in een bijzin.

Voor de goede orde, wat ik er zo van lees is de wet een gedrocht, maar daar wil ik het even niet over hebben. Wat wel boeiend is, is dat er staat: ‘…. was eerder gedwongen tot zondagssluiting door een vakbond…’ en vervolgens: ‘het personeel voert actie om te mogen werken’.

Het zijn bijzondere tijden, dat het personeel protesteert TEGEN de door de vakbond opgelegde verplichting. En dat in Frankrijk, waar de bonden erg machtig zijn en al jaren alles plat leggen als er ook maar iets ten nadele van de werknemers aangepast wordt.

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als 'Talent Acquisition Excellence', '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Ook organiseert hij jaarlijks het Digitaal-Werven event. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd