"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Google Glass & 3D print design belangrijke nieuwe markten

images-10Is er al vraag naar Google Glass developers? Nee? Fout. Uit het Elance Global Online Employment report blijkt dat in het afgelopen kwartaal al de nodige vraag is naar Google Glass Developers. Inderdaad, hij is nog niet eens verkrijgbaar, maar er zijn al verschillende partijen die aan het ontwikkelen zijn er voor.

Ook is de vraag via Elance naar online talent dat 3D modellen voor 3D printing kan maken met meer dan 200% gestegen. Natuurlijk, de vraag was ook laag, dus dat gaat snel, maar de trend is duidelijk zichtbaar.

Ik ben zelf een groot fan van Elance (zowel als klant, alsmede als informatiebron). Het kwartaalrapport van Elance, hoewel natuurlijk bedoelt voor de media waarde, geeft een mooi inzicht in trends en ontwikkelingen. Omdat op Elance heel veel voorlopers zitten die willen experimenteren met ontwikkelingen geeft het een mooi beeld waar vraag naar is.

Zo is in Nederland de vraag naar administratieve ondersteuning via Elance met 177% gestegen het afgelopen jaar. Ook is er een grote vraag naar videoproductie en fotografie, ook dat kan digitaal en ook dat kan je dus doen in goedkopere landen, maar ook door professionals die misschien vanuit Nederland anders niet te vinden zijn.

Ik houd dus de monitor in de gaten, en ik adviseer iedereen die zijn skills wil ontwikkelen hetzelfde te doen.

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Allen als e-boek te downloaden op basis van waardebepaling achteraf via vandehaterd.nl/e-boeken. Ook organiseert hij jaarlijks Digitaal-Werven en TA-Live over innovatie in recruitment. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd