"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuw organiseren: samenwerkende ZZP juristen winnen Europese aanbesteding

De komende maanden zal ik op HNWb regelmatig korte berichten posten met nieuw over ‘nieuw organiseren’. Voorbeelden van (R)evolutie van werk, mijn nieuwe boek dat gaat over werk anders organiseren.

Een van de uitgangspunten is, zoals Erwin Blom het mooi omschreef, doe het zelf, doe het samen. Een mooi voorbeeld hiervan zien we op dit moment in de juridische sector. In deze toch niet extreem innovatieve sector wint een verbond van 60 ZZP juristen een Europese aanbesteding van het ministerie voor een raamcontract.

Dit is een geweldig voorbeeld van wat ik bedoel met de (R)evolutie van werk. Doe het zelf (ZZP’ers die geen ballast willen, geen mondjes om te voeden als het minder gaat), maar die het wel samen doen (een echt samenwerkingsverband) met ondersteuning van een netwerkorganisatie die als ‘bidmanager’ is opgetreden. Men wint zowel op prijs (de zelfstandig is bijna altijd goedkoper dan de adviesorganisatie), maar ook op kwaliteit deed men totaal niet onder (eigenlijk ook logisch).

Een perfect voorbeeld van: doe het zelf, doe het samen en regel ondersteuning waar dat nodig is.

Heb je meer van dergelijke voorbeeld: ik hoor ze heel graag!

Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als 'Talent Acquisition Excellence', '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Ook organiseert hij jaarlijks het Digitaal-Werven event. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd