"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nederland op tweede plaats als meest gewilde bestemming voor werkvisum-aanvragen

In 2023 was Nederland de op één na meest gewilde bestemming voor werkvisumaanvragen. Dat blijkt volgens HR- en Payroll-platform Deel uit zijn Global Hiring Report 2023.

De wereldwijde aantrekkingskracht van Nederland voor internationaal talent, wordt bevestigd door data verzameld door HR- en Payroll platform Deel. 

In hun Global Hiring Report 2023 melden zij dat Nederland het op één na meest populaire land is voor visumaanvragen, na de Verenigde Arabische Emiraten. Amsterdam staat op de vijfde plek van de lijst met de populairste steden in Europa. 

Landen die het meest interesse tonen in het aantrekken van Nederlandse professionals zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zweden en Duitsland.

Nederlandse bedrijven zoeken zelf liever binnen de grens

Aan de andere kant geven Nederlandse bedrijven zelf de voorkeur aan Nederlands talent, gevolgd door professionals uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, India en Frankrijk. De meest gevraagde functies binnen Nederlandse bedrijven zijn vooral IT-functies, zoals software engineer, software ontwikkelaar en data-analist.

Vooral Nederlandse IT’ers in trek

De Nederlanders die naar het buitenland trekken, zijn vooral actief in IT-sectoren: computer software, IT & services, computerspellen en softwareontwikkeling scoren hoog in de ranglijsten. Ook werken veel Nederlanders in het buitenland in de financiële dienstverlening. 

Dataverzameling van Deel

De bevindingen van Deel’s State of Global Hiring zijn volgens het platform gebaseerd op de gegevens van meer dan 260.000 werknemerscontracten en meer dan 15.000 klanten in meer dan 150 landen. Wel geeft het platform toe dat die data  op dit moment meer representatief zijn voor trends op het gebied van technische en externe inhuur. De datasets van het bedrijf, verzameld sinds 2019, omvatten nog geen contracten in alle sectoren.

Lees ook:

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *