"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Ondernemers delen mislukkingen en wijsheden in podcast “FaalVerhaal”

Ondernemers kampen vaak met enorme tegenslagen, maar die worden zelden gedeeld. Zonde, zegt Selim Tunçyürek van e-learning platform voor freelancers Bluelance. “Er zijn zoveel lessen die we daaruit kunnen halen.” Daarom startte hij de podcast ‘FaalVerhaal’.

Volgens social media is de weg naar succes één recht pad. Ondernemers en professionals worden van de ene op de andere dag wakker met een idee en worden er in korte tijd succesvol mee. Dat creëert vaak een verkeerd beeld, met alle gevolgen van dien. Zij kampen vaak met enorme tegenslagen, wat vaak niet gedeeld wordt. En dat is zonde! Er zijn zoveel lessen die we daaruit kunnen halen. Daarom startte ik een podcast waarin ik andere ambitieuze personen interview over hun fouten.

Openhartige gesprekken over falen

In mijn podcast ‘FaalVerhaal’ nodig ik ondernemers, freelancers en professionals uit om openhartig te praten over hun grootste mislukkingen en de lessen die ze daaruit hebben geleerd. Zij die ervaren hoe het voelt om te falen, worden uiteindelijk sterker en wijzer door hun tegenslagen. Met de podcast hoop ik de verkregen wijsheden met een groter publiek te delen.

Mensen moeten begrijpen dat falen normaal is

Ik geloof dat deze verhalen anderen kunnen inspireren en informeren. Mensen moeten begrijpen dat falen normaal is, en het een kans is om te groeien. Het is niet het einde van de weg, maar een wending in het pad naar succes. Door te luisteren naar de verhalen van anderen, kunnen mensen beseffen dat falen een natuurlijk onderdeel is van het ondernemerschap.

Overnight succes

De podcast is bedoeld om ondernemers aan te moedigen eerlijk te zijn over hun ervaringen en om de mythe van het ‘overnight success’ te ontrafelen. Ik hoop dat mijn luisteraars zich geïnspireerd zullen voelen om risico’s te nemen en tegenslagen te omarmen als een kans voor persoonlijke groei en professioneel succes.

Nu te beluisteren

Het eerste seizoen is in volle gang. Er komt wekelijks een aflevering online met een diverse en mooie line-up van inspirerende sprekers. Beluister hier de eerste afleveringen.
Ik ben Selim Tunçyürek, een 19-jarige ondernemer. Op mijn 16e ben ik begonnen met het bemiddelen van freelancers voor een periode van 3 jaar. In die periode raakte ik gefascineerd met ondernemen. Sinds Q1 2023 richt ik me op het toegankelijk maken van educatie voor freelancers. Het helpen van andere ondernemers zit echt in mijn DNA. Bekijk alle berichten van Selim Tunçyürek