"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Negen redenen waarom HR-leiders volgens Forbes op Total Talent Management mogen vertrouwen

Als je problemen hebt met het vinden van de juiste mensen voor het werk in je organisatie, dan kan Total Talent Management een uitkomst bieden. Negen leden van de Forbes HR Council deelden onlangs ieder hun belangrijkste reden om hiermee aan de slag te gaan. Expert Mark van Assema selecteerde de vijf belangrijkste.

De Forbes Human Resource Council is een expertpanel van ervaren HR-leiders en ondernemers in de HR(Tech) wereld. In een recente blog sommen leden van deze Council negen redenen op om met Total Talent Management (TTM) aan de slag te gaan. Ik heb de volgens mij belangrijkste vijf hieronder benoemd. Voor de andere vier redenen kun je bij Forbes verder lezen.

Superieur inzicht in talentacquisitie

Het optimaliseren van een workforce ecosysteem heeft veel te maken met de juiste inzet van talent. TTM geeft organisaties een overzicht van hoe ze toptalent het beste kunnen werven en toewijzen. Dit “blended” model van full-time en contingent workers stelt bedrijven in staat flexibel te zijn en niet-traditionele talentbronnen aan te passen onder één allesomvattende strategie zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en expertise. – Christopher Abbass, Talentful

Vorming van strategische partnerschappen

TTM is gebaseerd op vertrouwen in een transparant, win-win partnerschap met experts uit de sector, dat betere toegang biedt tot de best passende werknemers en een dieper inzicht geeft in de dynamische arbeidsmarkt. Dit holistische proces zorgt voor een snellere levering van toptalent, kostenbesparingen door procesverbetering, kwaliteitscontrole van slechte wervingspraktijken en zichtbaarheid voor een beter organisatieontwerp. – Stella H. Kim, HRCap, Inc.

Eliminatie van traditionele talentsilo’s

Het belangrijkste voordeel van TTM is dat het talentoplossingen voor directe inhuur en tijdelijk personeel integreert tot een holistische benadering van workforce management. Dit stelt organisaties in staat om resourcing-beslissingen te nemen en het juiste talent af te stemmen op de betreffende taak, ongeacht het type resource, in plaats van te worden beperkt door traditionele silo’s van talent. – Lynne Marie Finn, Broadleaf Results

Flexibiliteit en naleving

Er zijn veel voordelen verbonden aan TTM programma’s, waaronder grotere flexibiliteit, kostenbesparingen en verbeterde compliance. Een holistische kijk op het volledige personeelsbestand is van cruciaal belang voor het nemen van strategische bedrijfsbeslissingen. Talent is talent, ongeacht of het vast of tijdelijk is. – Kim Pope, WilsonHCG

Opleiding en ontwikkeling

Training en ontwikkeling is een steeds belangrijker voordeel van het gebruik van een TTM-bron. Werknemers verwachten tegenwoordig van werkgevers dat zij de instrumenten bieden die nodig zijn voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een goed beheerd trainings- en ontwikkelingsprogramma kan ook helpen bij werving en retentie-inspanningen. – Niki Jorgensen, Insperity

De Forbes expert communities

De Forbes Human Resource Council is één van de bijna tien expertpanels waar je op uitnodiging lid van kunt worden. Het is een mix van ervaren HR leiders en ondernemers in de HR(Tech) wereld. Het geciteerde artikel is het resultaat van een bijeenkomst met negen van de HR experts in het council. Maar veel experts schrijven ook zelf artikelen, zoals ‘Should You Hire Gig Workers?’ en ‘How To Write A New Global Talent Hiring Playbook’.

Lees ook:

Mark is HR projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Talent Management of Integraal Talent Beheer. Hij staat daarin voor een gelijke behandeling van alle werkenden, door HR en de rest van de organisatie, los van hun contractvorm. Hierover schreef hij samen met Marleen Deleu het boek Mis geen Talent. Mark heeft een sterke IT achtergrond en kan hiermee een HR organisatie goed helpen om de vertaling te maken van wensen naar techniek. Hij zet graag innovatieve HR technologie in zodat alle werkenden zich kunnen ontwikkelen naar een volgende stap. In 2017 heeft hij HRTechReview.nl opgericht om objectief inzicht te geven in de HR Tech markt in Nederland. Bekijk alle berichten van Mark van Assema