"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuwe eigenaar voor detacheerder Quoratio

Met investeringsmaatschappij Parcom als partner, wil de directie van de Quoratio Groep de huidige groeistrategie en bedrijfscultuur voortzetten.

Detacheerder de Quoratio Groep,  heeft een nieuwe eigenaar. De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom neemt het belang in Quoratio over van het Amerikaanse Foreman Capital. Voor medewerkers, klanten en partners zal de overname geen veranderingen teweeg brengen, zo laat het bedrijf weten.

De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert met 750 eigen medewerkers en zo’n 200 zzp’ers detachering- en consultancydiensten voor kritieke administratieve processen. De groep is actief in vijf vakgebieden: HR Process & Payroll, Healthcare, Finance & Control, Pensioenen en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de detacheerder een afdeling Digital & Data Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence, data- en andere digitale oplossingen.

De missie is om klanten te helpen naar Zero Admin, een bedrijfsvoering waarin administratie niet aanwezig lijkt.

Verkoop in 2016

In 2016 verkochten de oprichters van de Quoratio Groep het merendeel van de aandelen aan Foreman Capital, met een groeiplan voor ongeveer vijf jaar. In die tijd is het bedrijf – autonoom en via verschillende bedrijfsovernames – stevig gegroeid.

Nu dit groeitraject succesvol is doorlopen, is het volgens de aandeelhouders en de directie tijd voor de volgende fase. Daarbij maakt Parcom de weg vrij voor verdere uitbreiding van de propositie naar andere markten en voor voortzetting van de buy-and-build-strategie.

Bedrijfscultuur behouden

“Alle geïnteresseerde partijen gaven aan onder de indruk te zijn van onze bedrijfscultuur en het unieke karakter, waarbij we ook mensen rekruteren die niet noodzakelijk een diploma hebben”, zo zegt Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep. “In onze keuze voor een nieuwe partner vonden we het zeer belangrijk dat dat behouden zou blijven. We willen samen met onze collega’s blijven groeien en wat we al goed doen in stand houden, maar met mogelijkheden om onze ambities en plannen te realiseren. Parcom ondersteunt deze wens, heeft de nodige ervaring in detachering in niche-gebieden en begeleidde veel bedrijven uit haar portfolio bij verdere groei. Ik ben Foreman Capital zeer dankbaar voor hun ondersteuning in de afgelopen jaren en vind het heel leuk dat Dick Groen – oprichter van Quoratio – betrokken zal blijven als minderheidsaandeelhouder en adviseur.”

 

 

Zie voor een totaal overzicht van de grotere detacheerders in Nederland dit segment van de ZiParena.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie