"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

KVK : fors herstel in aantal nieuwe ondernemingen in juni (plus 20%).

5% minder starters in eerste helft 2020. Maar flink herstel in juni.

De Kamer van Koophandel registreerde in de eerste twee kwartalen van 2020 vijf procent minder startende ondernemingen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2019. Het aantal faillissementen nam in het eerste halfjaar met 5%. Dit blijkt uit de KVK Bedrijvendynamiek die vandaag is verschenen.

Het aantal ingeschreven ondernemingen is in de eerste zes maanden van 2020 nog steeds wel iets toegenomen. Met 2%, in 2019 was dat nog 3%. Per saldo kwamen er sinds 1 januari van dit jaar 35.124 ondernemingen bij.

Na een flinke afname van het aantal starters in april (-34%) en mei (-11%) werden er in juni weer flink meer ondernemingen ingeschreven: een plus van 20% in juni.

Faillietverklaringen

Het aantal faillietverklaringen ligt in het eerste halfjaar van 2020 5% hoger dan in dezelfde periode van 2019: het aantal nam toe van 1.529 naar 1.603 in de eerste helft van dit jaar.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie