"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Trends in de Flexmarkt!

In NBBU’s najaars editie van Form – Ondernemen in de flexmarkt – een prikkelend artikel met Adjiedj Bakas in de hoofdrol. Bakas is inmiddels nederlands bekendste trendwatcher en ‘his fame is rising’ nu hij is verkozen tot Trendwatcher van het jaar 2009. Bakas is geen specialist arbeidsmarkt, laat staan uitzendbureaus echter met zijn geschetste trends in het artikel geeft hij blijk van visie op de toekomstige arbeidsmarkt.

Het ‘Uiteindelijk worden we allemaal flexwerker’ van de voorpagina, krijgt in de 3de kolom een vervolg als Bakas de rol van de uitzendbureaus daarin belicht. Kansen te over voor ‘facilitators’ en ‘specialisten’! Hierbij moet je denken aan het gezamenlijk (door uitzendbureaus) inkopen van verzekeringen en pensioenen en het bundelen van acquisitie en netwerken. Specialistische inkoop van zaken als financien en belastingen zijn andere aansprekende trends.

Bakas sluit af met zijn visie op het bestaansrecht van de vakbonden, een mening die ik met hem deel. Dat de teloorgang van de vakbonden inmiddels geen visie meer is laat Marc Drees van Recruitmentmatters zien. In dit artikel staaft Marc de ‘downfall’ met keiharde, confronterende cijfers. Hier is het laatste woord nog niet over geschreven.

ZiPconomy geeft ruimte aan auteurs die eenmalig een artikel willen plaatsen op ZiPconomy. Naam en functie van deze gastbloggers worden onder het artikel vermeld. Bekijk alle berichten van Gastblogger