"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ABU pleit met inspiratiegids voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Met de inspiratiegids WerkINclusief wil de De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) zijn eigen leden en werkgevend Nederland aanzetten tot meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. De gids bevat daarvoor een plan van aanpak en inspirerende voorbeelden.

Een gelijke kans op werk voor iedereen lijkt vanzelfsprekend. De realiteit is vaak anders.

De uitzendbranche speelt een belangrijke rol bij het oplossen van dit probleem, zegt ABU, de brancheorganisatie van uitzenders. Met de inspiratiegids WerkINclusief, die 17 april is uitgekomen, wil de organisatie eigen leden en werkgevend Nederland inspireren tot meer diversiteit en inclusie in hun personeelsbestand.

In 7 stappen naar diverse en inclusieve werkomgeving

De gids belicht de zeven stappen die nodig zijn voor het scheppen van een diverse en inclusieve werkomgeving. Van het opstellen van Diversiteit & Inclusie (D&I)-doelen tot het ondersteunen van divers talent. Elke fase is voorzien van praktijkvoorbeelden en deskundig advies.

Laagdrempelige toegang tot de arbeidsmarkt

“Met een open blik naar potentiële werknemers kijken, zonder vooroordelen, is een cruciale stap richting een inclusievere arbeidsmarkt,” zegt Sieto de Leeuw, voorzitter van de ABU. De uitzendbranche biedt vaak laagdrempelig toegang tot de arbeidsmarkt. De Leeuw geeft een aantal voorbeelden uit de Inspiratiegids.

Zo werkt de gedetineerde ‘Michael’ sinds kort als heftruckchauffeur. Na een dag werken gaat hij weer terug naar de gevangenis. De kans om via het uitzendbureau zijn leven weer op de rit te krijgen, pakte hij met twee handen aan. Dat geldt ook voor Henny Helmerhorst. Hij was jarenlang dakloos. Dankzij zijn werk bij een uitzendbureau heeft hij nu ook een eigen huisje en is hij uit de schulden. Voor het eerst in zijn leven voelt hij zich gewaardeerd.

De Inspiratiegids WerkINclusief is te vinden op de site van ABU.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *