"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aan de slag, juíst nu!

Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november organiseert de alliantie Samen werken voor werk – een samenwerkingsverband tussen de brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL – een online 4-daags arbeidsmarkt-event.

Het coronavirus trekt zich niets aan van onze uitdagingen op de arbeidsmarkt: mensen die hun werk (dreigen te) verliezen zo snel mogelijk aan het werk helpen.

Het is daarom dat de alliantie Samen werken voor werk vanaf vandaag groots uitpakt met het event ‘Aan de slag, juíst nu!’ Geen live bijeenkomst, zoals we graag hadden gewild, maar een volledig digitaal arbeidsmarkt-event.

Tijdens het vierdaagse event spreken in dagelijkse webcasts ruim twintig experts over de arbeidsmarkt: het economisch, strategisch en het sociaal-maatschappelijk perspectief zijn de hoofdthema’s. De bevindingen van de drie uitzendingen worden vrijdag voorgelegd aan Kamerleden in de laatste uitzending.

Het belang van deze missie

Iedereen kan zich voor het event aanmelden, dus mocht u zich nog niet in hebben geschreven: ik raad u van harte aan dat te doen!

Want juist nu moeten we aan de slag, juist nu hebben publieke en private partijen elkaar keihard nodig! Om te zorgen dat mensen aan het werk kunnen blijven, weer snel aan het werk kunnen, of verder kunnen met het traject naar werk waar ze voor corona al mee bezig waren.

De persoonlijke verhalen die ik elke dag hoor geven het belang van deze missie aan. Zoals het verhaal van een uitzendkracht die – na een lange tijd zonder werk te hebben gezeten – bemiddeld werd door een lid van ons en over wie de vestigingsmedewerkers trots over vertellen hoe hij weer groeide en bloeide.

Van een uitzendkracht die als bakker overgestapt is naar de techniek. En van een uitzendkracht die via een alles-in-1-traject van DOORZAAM de financiële zorgen achter zich kon laten. De impact van deze persoonlijke verhalen is groot. Het zijn deze verhalen waardoor ik mijn werk met zoveel plezier en energie doe.

De arbeidsmarktexperts die wij deze week spreken, hebben allemaal eenzelfde drive. Ook hun hart ligt bij de arbeidsmarkt. In gesprek met deze deskundigen die deze week in onze uitzendingen te zien zijn, gaan we verder in op de stappen die we met elkaar moeten zetten om van beleid te komen naar praktijk. Om zoveel mogelijk mensen aan de slag te helpen én te houden. Ik hoop u ook deze week online te treffen.

Femke Kooijman, ABU

De ABU is de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Op deze plek delen verschillende experts van de ABU hun kennis of mening. Bekijk alle berichten van ABU