arbeidsmarktmobiliteit

Hoe arbeidsmobiliteit uitkomst biedt bij zes grote HR-vraagstukken

In het whitepaper ‘De arbeidsmarkt in actie’ zet FastFlex de stand van zaken omtrent arbeidsmobiliteit uiteen. En hoe HR-managers veelvoorkomende vraagstukken kunnen aanpakken met arbeidsmobiliteit.

Medewerkers wisselen in de huidige economie veelvuldig van baan, waardoor duurzame inzetbaarheid meer focus dient te krijgen binnen organisaties. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties. HR staat daardoor voor een uitdaging. Door arbeidsmobiliteit – veranderen van werkgever, beroep en/of regio op de arbeidsmarkt – op te nemen in het HR-beleid kunnen organisaties hierop inspelen.

In onze whitepaper ‘De arbeidsmarkt in actie’ laten we zien dat arbeidsmobiliteit een groot deel van de oplossing vormt voor zes veelvoorkomende HR-vraagstukken.

 Arbeidsmobiliteit is van toegevoegde waarde voor werkgever én werknemer

De inzet van arbeidsmobiliteit lost verschillende uitdagingen van HR-managers op. Het draagt bij aan de employability en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarnaast kampen steeds meer organisaties met wervingsproblemen, zeker in de IT-branche. Door flexibel om te gaan met medewerkers, werkzaamheden en klussen maken organisaties een efficiëntieslag, bijvoorbeeld door een community te starten en deze in te zetten tijdens pieken van drukte of grote bedrijfsveranderingen. Ook internationaal werven en baan-baanmobiliteit behoren tot de mogelijkheden.

Arbeidsmobiliteit in balans en met juiste plan inzetten

Het whitepaper zoomt in op vragen als:

  • ‘Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van medewerkers?’,
  • ‘Hoe kom ik aan talent in een krappe arbeidsmarkt?’ en
  • ‘Hoe kan ik HR-tech inzetten om een blijvend juiste fit tussen organisatie en medewerker te realiseren?’

De arbeidsmarkt blijft veranderen. Het is zaak dat organisaties meebewegen, maar het is nog veel beter als zij anticiperen op wat er komen gaat. De inzet van arbeidsmobiliteit is daar een voorbeeld van. Natuurlijk kan dit ook risico’s met zich meebrengen, zoals kennislekken, continuïteitsproblemen en onzekerheid onder medewerkers. Maar te weinig mobiliteit zorgt dat organisaties voor een groeiende wervingsuitdaging staan en dat medewerkers gedemotiveerd raken. Arbeidsmobiliteit is van toegevoegde waarde voor werkgever én werknemer, zolang de juiste balans maar wordt gevonden en er wordt gehandeld vanuit een strategisch plan.

 

 

Download het whitepaper hier: https://fastflex.nl/publicatie/de-arbeidsmarkt-actie/

Niels Huismans is als consultant bij FastFlex verantwoordelijk voor Business Development. FastFlex is sinds augustus 2017 onderdeel van Between Staffing Group. FastFlex is een onafhankelijke sourcing partner en managed service provider op het gebied van resourcemanagement. Wij dragen zorg voor de volledige keten van inhuur: van het proactief benchmarken van de inhuurtarieven tot het afwikkelen van alle contractgerelateerde zaken. Niels richt zich vanuit zijn marktexpertise op het creëren van meerwaarde voor huidige en nieuwe klanten. Daarnaast is hij oprichter van Marketives, een website waar hij een vernieuwende kijk op marketing, strategie en management geeft. Voordat Niels aan de slag is gegaan bij FastFlex heeft hij de Master Marketing Management gedaan waarna hij het management traineeship van Young Colfield heeft doorlopen. Hierbinnen is hij o.a. actief geweest als projectmanager bij T-Mobile. Naast zijn werk heeft Niels passie voor sport, film, reizen en culinaire uitspattingen. Bekijk alle berichten van Niels Huismans