Hoe maak ik mijn inhuurproces klaar voor AVG/GDPR? Handige podcast.

De gevolgen van AVG privacyregels voor het inlenen flexibele deskundigen. Achtergronden en tips in een aantal nuttige podcasts.

De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG , of in het Engels de GDPR) wordt vanaf 25 mei gehandhaafd. De AVG dwingt organisaties het verwerken van persoonsgegevens tot een minimum te beperken én zorgvuldig om te gaan met systemen en processen rondom de verwerking van persoonsgegevens.

Aanleiding genoeg voor Brainnet om samen met BNR Nieuwsradio  uit te pluizen wat de AVG betekent voor de arbeidsmarkt, HR en meer in het bijzonder de inhuur van deskundigen. Rens de Jong van BNR ging in gesprek met Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens) en experts. Nuttige informatie te beluisteren.

.

Podcast : Hoe maak ik mijn inhuurproces klaar?

 

De AVG dwingt organisaties het verwerken van persoonsgegevens tot een minimum te beperken én zorgvuldig om te gaan met systemen en processen rondom de verwerking van persoonsgegevens. In de sectoren die zich bezighouden met zzp’ers, uitzenden, detachering, payrolling en arbeidsbemiddeling worden persoonsgegevens op velerlei manieren verwerkt. Vaak worden méér gegevens opgevraagd van personen dan strikt noodzakelijk. Belangrijk is dat u goed inventariseert welke gegevens er precies worden opgevraagd en wie die gegevens met welk doel verwerken.

Start met de privacy checklist:

  • Welke gegevens hebben we?
  • Wat doen we met die gegevens?
  • Waar staan de gegevens, waar komen de gegevens vandaan en waar gaan ze naartoe?
  • Hoe lang bewaren we de gegevens?
  • Wie in de organisatie heeft toegang tot de gegevens?

Meer over dit hoe je je inhuurproces AVG proof maakt in deze podcast

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Brainnet