"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelance platfom Malt haalt nog eens 80 miljoen op. En komt eraan.

Goed nieuws voor het freelance platform Malt. CEO Vincent Huguet heeft een forse nieuwe ronde investeringen opgehaald. Na Frankrijk zette het platform ook takken in Spanje en Duitsland op. Meer uitbreidingen zijn te verwachten.

Het van oorsprong Franse freelance platform Malt heeft bekend gemaakt dat het 80 miljoen euro kapitaal heeft opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Het geld komt onder andere van Goldman Sachs Growth Equity en investeringfonds Eurazeo. De waardering van Malt komt volgens TechCrunch op 400 miljoen.

Het ontstaan van Malt

Malt werd in 2013 gelanceerd, toen nog als Hopwork. Het bedrijf kon profiteren van een snel groeide freelancemarkt in Frankrijk. Malt biedt een marktplaats aan van opdrachten met diensten voor zowel de opdrachtgever als de freelancer. Het bedrijf ontwikkelt zich daarmee stapsgewijs van een platform naar een freelance management systeem. Malt claimt een bestand te hebben met een kwart miljoen freelancers, waar 30.000 klanten een beroep op kunnen doen.

Uitbreiding naar andere landen

Na Frankrijk is Spanje de tweede grote markt voor Malt. Sinds een aantal jaren is het platform ook actief in Duitsland. Plannen om naar Nederland en België te komen, bestaan al sinds 2019. Bij de aankondiging van deze investeringsronde laat Malt weten verder te willen uitbreiden in Europa. Op de eerste plaats naar Nederland en België. Daarna moeten het Verenigd Koninkrijk en Italië volgen. Anders dan in Frankrijk, Spanje en Duitsland zal Malt in Nederland te maken gaan krijgen met een veel volwassener freelance markt, ook qua spelers die een vergelijkbare propositie hebben, bijvoorbeeld Jellow of PlanetInterim. En ook in België zijn sinds enkele jaren al een aantal lokale marktpartijen actief in dit marktsegment.

Zie de ZiParena met een overzicht van vergelijkbare dienstverleners (platformen, freelance selfsourcing tools, freelance management systemen)

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie