"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

AB&C Groep – het moederbedrijf van oa Boer & Croon – komt in Franse handen.

“Solide investeerder maakt verdere ontwikkeling van AB&C Groep mogelijk”

Private-equityfirma Gate Invest  verkoopt haar meerderheidsbelang van 55% in de AB&C Groep  aan het Franse Epsa. Een aantal consultants en bestuurders die ook aandeelhouders van de AB&C Groep zijn kopen zich na de transactie in het nieuwe bedrijf in.

AB&C Groep ontstond in mei 2022 toen Aeves Group, met een aantal labels rond inkoopadvies en -bemiddeling, het bekende interim-management en advies bureau Boer & Croon overnam. Ook YESS en Vanderkruijs maken deel uit van de AB&C Groep van in totaal negen bedrijven die zich richten zich op consultancy, detachering, interim management, outsourcing, digitale transformatie, executive search en talentontwikkeling in het publieke, semi-publieke en private domein.

Het Franse EPSA Group ontstond in 2001 als inkoopadviesbedrijf voor de toerisme en wijnindustrie in Frankrijk. Het bedrijf groeit flink door een reeks van overnames en zet zich nu neer als specialist in business performance consulting en de partner voor iedere organisatie die haar bedrijfsvoering, prestaties en winstgevendheid wil verbeteren. Met meer dan 1.500 medewerkers in 35 landen en een eigen geïntegreerde digitale oplossing.

Merknamen blijven

Onder het aandeelhouderschap van EPSA zullen de bedrijven binnen AB&C Groep autonoom blijven opereren. Een aantal consultants en bestuurders van AB&C Groep zijn ook aandeelhouders. Zij kopen zich na de transactie in het nieuwe bedrijf in. S: In de aanloop naar deze transactie hebben we EPSA leren kennen als een ondernemend en professioneel bedrijf. We zien daarnaast een sterke strategische fit. De transactie is een bewuste stap om de eerder gekozen strategie van AB&C Groep succesvol uit te kunnen voeren” zo licht Sherief Abdalla, CEO van de AB&C Groep de overname toe. “Bovendien staan er solide investeerders achter EPSA die verdere ontwikkeling van AB&C Groep mogelijk maken. Onze huidige aandeelhouders, waaronder Gate Invest, zijn we dankbaar voor hun bijdrage en vertrouwen in de afgelopen jaren.” 

Claire Leussink-Nies, COO van AB&C Groep: Naast aansluiting op onze strategie en ambities is de match in organisatiecultuur een belangrijk selectiecriterium geweest voor een nieuwe aandeelhouder. De manier waarop EPSA haar deelnemingen alle ruimte geeft autonoom te blijven ondernemen, sluit naadloos aan bij onze visie en de wijze waarop wij onze bedrijven met hun eigen leiderschap, strategie en DNA laten ondernemen. Bovendien voorzien we, met een verwachte toename in internationale opdrachten, nieuwe carrièrekansen voor onze medewerkers.” 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie