"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ZiPconomy neemt platform HR Tech Review over

Sinds kort is ZiPconomy ook de nieuwe eigenaar van platform HRTech Review. De overname biedt beide uitgeefplatformen meer kansen om hun specialistische kennis te verspreiden over de wereld van werk en de professionele inhuur van alle werkenden.

HRTech Review, een specialistisch platform over HR-technologie, is in 2017 opgericht door Mark van Assema. Om het platform naar een volgende fase te brengen was Van Assema al enige tijd op zoek naar een partner. “Mijn team was eigenlijk te klein om aan de klantverwachtingen te voldoen. ZiPconomy heeft een grotere werkorganisatie, een professioneel redactieteam en veel specialistische kennis van ‘de wereld van werk’. Dat biedt kansen om stappen te zetten op redactioneel-inhoudelijk gebied en in onze zakelijke positionering.”

Integratie vast en flex

ZiPconomy, uitgeefplatform over de freelance economie en ‘The Future of Work ’, zit in een groeifase. De overname van HRTech Review is daarbij een mooie en logische stap, vindt oprichter en hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts: “Wij zijn onze actieradius stapsgewijs aan het verbreden van de wereld van zelfstandige professionals en externe arbeid en inkopers naar de ‘wereld van vast en flexibel werk’ en HR.”

HR Tech is wereld van veel innovaties, slimme toepassingen en startups. Mooie verhalen dus.

“Recentelijk hebben we met een andere partner een nieuwsbrief voor 30.000 professionals in de HR-markt gelanceerd en later dit jaar volgen meer initiatieven. Met het ontwikkelen van een breder portfolio haken we aan bij de trend op de arbeidsmarkt dat vast en flex steeds meer integreren. Daarmee kunnen we ook gerichter inspelen op de wensen van onze partners en lezers.”

Inhoudelijke raakvlakken

Er is altijd al een nauw contact geweest met HR Tech Review, dat maakt deze stap ook vrij logisch, zegt Hugo-Jan Ruts: “ZiPconomy gaat over de wereld van inhuur van extern personeel. Ook dat inhuurproces leunt steeds zwaarder op technologie. Verder wordt inhuur ook meer en meer een HR-thema. Inhoudelijk zitten er tussen ZIPconomy en HR Tech Review ook soms meer raakvlakken dan je denkt.”

“HR Tech is wereld van veel innovaties, slimme toepassingen en startups. Mooie verhalen dus. En als er iets is wat we in ons team leuk vinden – en waar we goed in zijn -is het in dat soort verhalen omzetten in aantrekkelijke content.”

“Groot voordeel bij deze overname is dat we elkaar goed kennen en al jaren intensief samenwerken”, zegt ook Van Assema. Zo ontwikkelden we na het succes van onze eigen HRTech Arena drie jaar geleden ook al samen de ZiParena.” Daarnaast leverde Van Assema als expert in onder andere Total Talent Management al geruime tijd auteursbijdragen aan ZiPconomy.

Synergie door samenwerking

In de nieuwe setting blijft Van Assema de rol vervullen van hoofdredacteur en inhoudelijk expert. Redactie, marketing en sales worden geïntegreerd in de organisatie van ZiPconomy.

Ook Tieneke Wilms, redactiecoördinator bij ZiPconomy, ziet alleen maar voordelen in de nieuwe samenwerking. “Wat onze platformen, onze lezers en onze klanten verbindt, is de ambitie om de arbeidsmarkt voor alle werkenden tegelijkertijd flexibel, toegankelijk en goed georganiseerd te maken. Alle partijen die daaraan bijdragen inspireren we graag met nieuws en duiding, visies van experts en feiten en cijfers. De overname van HRTech Review zorgt daarbij voor synergie. Door de hechtere samenwerking tussen marketing, sales en redactie kunnen we onze lezers en klanten nog beter bedienen.”

Inhoudelijke kwaliteit

Zowel ZiPconomy als HRTech Review zullen als specialistische platformen de markt blijven bedienen met een brede set aan nieuwsberichten, artikelen, rapporten en andere publicaties. Inhoudelijke kwaliteit leveren blijft ook in een groeiende organisatie leidend, besluit Hugo-Jan Ruts: “Wij zijn specialisten en geen generalisten. We spreken de taal van de markt en daar blijft onze toegevoegde waarde zitten”.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht

  1. Gefeliciteerd Hugo en Mark, mooie overname en door samenwerking sterker.
    Een hele klus om de hele HR Tech wereld up-to-date bij te houden, maar als het lukt om trends en ontwikkelingen weer te geven voor HR Profs is dat zeker waardevol, zeker in combinatie met de overige niet-technische ontwikkelingen.

    Succes, ik blijf jullie aandachtig volgen.